Назано 4 проблеми iOS 16, про які потрібно знати перед оновленням

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року рівно через тиждень після встановлення iOS 15 я написав статтю , в якій дуже позитивно відгукнувся про роботу нової операційної системи. Планував написати схожу про iOS 16, але щось пішло не так: за тиждень все ж таки зіткнувся з дрібними неприємностями, які зіпсували враження про апдейту. Безумовно, відмінностей від iOS 15 справді не так багато, але розробники Apple не були б такими, якби щось не зіпсували. Сідайте зручніше: сьогодні розповім, що не так з iOS 16 і чи варто її встановлювати на свій смартфон.

Назви програм в iOS 16

Відразу після встановлення релізної версії iOS 16 багато користувачів поскаржилися на те, що назви програм або просто рядки тексту, що знаходяться вгорі екрана, відображалися некоректно: сповзали вниз, вбік або вгору.

Після встановлення iOS 16.0.2 проблема залишилася, тому, якщо у вас теж некоректно відображаються заголовки, ймовірно, проблема на стороні розробників самої програми — чекайте на оновлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Форматування тексту в iOS 16

Одним із неприємних сюрпризів для власників iPhone після встановлення iOS 16 стала відсутність форматування тексту в Телеграмі: зникло виділення, підкреслення, приховування тексту та інші важливі функції роботи з текстом.

Однак проблема, як виявилося, не на стороні iOS 16: нещодавно Телеграм випустив оновлення, а після нього — ще одне з таким самим описом. Саме у другому апдейті й було виправлення помилки із форматуванням тексту — тепер він з’явився знову. Отже, обов’язково оновіть месенджер у App Store.

Зависає клавіатура на iPhone.

У iOS 16 з’явився тактильний відгук клавіатури – це і справді одне з найкращих нововведень. Загалом вийшло досить непогано: вібрація спрацьовує вчасно і без затримок. Принаймні, доки не починаєте слухати музику: не знаю, чи часто зустрічається ця проблема в інших, але я помітив її ще в iOS 15 на iPhone SE 2020, але зі звуком клавіатури.

Чи то потужності процесора не вистачає, чи оперативності, але набір тексту в iOS 16 перетворюється на тихий жах. З вібрацією приблизно те саме: між натисканням на клавішу та відгуком проходить трохи довше часу. Обов’язково перевірте та напишіть у коментарях, чи не стикалися ви з цим.

І ще одна дуже незвичайна фіча в iOS 16. Тепер при тривалому натисканні на будь-який значок на робочому екрані спрацьовує не тільки вібрація від Haptic Touch , але й клацання, навіть якщо ваш телефон перебуває в беззвучному режимі. Але що цікаво, звук є лише вдень! Увечері та вночі він пропадає (точного часу не можу підказати, але об 11 вечора він пропадає). Спочатку мені здалося, що це помилка, але колеги по редакції помітили таку саму дивність! Не знаю, із чим це пов’язано, але в iOS 16.0.2 ця фіча залишилася.

Книги в iOS 16

Не всі помітили, але в iOS 16 Apple оновила програму Книги. Змін не так багато, але вийшло так собі: тепер праворуч або ліворуч унизу у вас відображається меню для читання, яке раніше знаходилося вгорі праворуч. А на його місці тепер розташований значок «Закрити»: може здатися, що це зручно, але насправді він лише заважає.

Справа в тому, що «хрестик» не пропадає навіть під час читання як і кнопка меню, тобто відволікаючих елементів побільшало. Втім, якщо вам так буде зручніше, то можна перенести її вліво, зайшовши в Налаштування — «Книги» і вибравши відповідне положення. Крім цього, додали можливість показу рядка стану під час читання: якщо раніше при торканні сторінки у вас відображався тільки текст, то тепер зверху також відображатиметься час, підключення до мережі, заряд батареї та назва оператора. У мене ця функція ввімкнулася за умовчанням, але, на щастя, це легко відключається там же в налаштуваннях.

Крім цього, після оновлення на iOS 16 можуть перестати працювати розширення в Safari: можливо, в Apple забули про них, тому з ними відбуваються проблеми після апдейту. В основному допомагає їх відключення та повторне включення. У крайньому випадку, ви можете видалити розширення в налаштуваннях Safari і встановити знову. Якщо воно починає працювати нестабільно, то відключіть і дочекайтеся виходу оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.