Android для планшетів

На покращення для планшетів чекала велика кількість користувачів. Завдяки їм багато хто вибере саме планшети на Андроїді.

В Android 13 Google провела велику роботу з оптимізації системи для планшетів. Тепер, як і в iPadOS, з’явилася можливість відкривати кілька вікон шляхом перетягування їх з рядка стану. А однією з класних функцій можна назвати вільне переміщення файлів між різними програмами, відкритими в режимі розділення екрана .

Плюс до всього, Google працює зі сторонніми розробниками, щоб якнайбільше програм для Android отримали повноцінні планшетні версії, а не просто розтягнуті смартфони. Окремо було анонсовано, що Play Store почне відображати оптимізовані для Android 13 планшетні версії додатків.

Крім цього, система отримала і не такі помітні покращення:

  • Зміна розміру шрифту та іконок відбувається в одному меню.
  • Навігаційна смуга стала більшою для зручності користувачів.
  • Тепер програмам надається окремий доступ до Фото та окремий до Аудіо, замість єдиного в Андроїд 12.
  • Змінено дизайн регулювання гучності звуку.
  • Можна встановлювати мову для кожної програми окремо.

Ну і куди ж без покращення загальної стабільності операційки. Як бачите, якихось справді помітних відмінностей Android 13 від 12 практично немає. Google, як і Apple, продовжує покращувати свою систему і робити її більш доброзичливою та безпечною для користувачів. Сподіватимемося, що сторонні виробники швидко адаптують її під свої пристрої і якнайбільше людей зможуть оновитися.