Смартфони

Експерти назвали 10 функцій, які Apple забула додати до iOS 16

Share

Реліз операційної системи iOS 16 відбувся нещодавно, викликавши суперечливу реакцію з боку експертів. Частина з них відзначила дрібні та приємні зміни, а інші розкритикували розробників за зайвий консерватизм. Опубліковано список з десяти функцій, про які користувачі iPhone просять досить довго, але Apple не впроваджує їх.

Наприклад, на смартфонах «яблучного» бренду все ще не можна завести кілька таймерів одночасно – ця функція, наприклад, є у годиннику Apple Watch. Статичні віджети на даний момент теж відсутні в iOS 16. У музичному плеєрі не можна змінити пісню або поставити її на паузу. У моделях iPhone 14 Pro та Pro Max недолік був частково виправлений завдяки вирізу Dynamic Island. Корисною опцією могло б стати і сортування “бібліотеки додатків”, що дозволяє розчищати домашній екран від непотрібних ікон програм, збираючи їх в єдиній директорії.

Організація робочого столу набагато краще налагоджена в телефонах під керуванням Android. Що стосується iOS, то тут не можна переміщати іконку програми довільних місць. Списки ярликів йдуть по порядку, зверху донизу, без прогалин. Функція “пункт управління” – дуже зручна, але в ній не можна закріпити програмне забезпечення від стороннього розробника – тільки ті, які були розроблені безпосередньо Apple. Кнопки на екрані блокування включають ліхтар і камеру, причому міняти ці програми не можна, хоча на це розраховують багато користувачів з iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У смартфонах Apple все ще відсутні динамічні шпалери – користувач може лише вибирати між світлою та темною темами. Ще одна функція macOS, яка може стати в нагоді і в iOS – персоналізація кольорових профілів. У iOS 14 було введено цікаву функцію – налаштування програм за замовчуванням.

Наприклад, можна було замінити поштовий клієнт Apple на аналогічну програму від стороннього розробника. Інших додатків це не торкнулося, хоча дозволило б персоналізувати систему під окремого користувача. На закінчення варто виділити відсутність прив’язки сторонніх сервісів для безконтактної оплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Vodafone планує інтегрувати криптогаманці в SIM-карту

    Компанія Vodafone Group планує впровадити блокчейн-технології у сектор мобільного зв'язку. Йдеться про те, щоб інтегрувати…

    07.05.2024

    Названо пристрої OnePlus, які отримають Android 15

    Компанія OnePlus поділилася списком пристроїв, які отримають доступ до нової версії фірмової прошивки OxygenOS 15,…

    06.05.2024

    Київстар розкрив причини зміни тарифів для абонентів

    У компанії "Київстар" переглянули умови кількох тарифних планів, у результаті абонентам доведеться платити більше за…

    06.05.2024

    Топ-5 переваг Samsung Galaxy S24 над Google Pixel 8

    Якщо ви на ринку нового телефону на базі Android, у вас є багато варіантів для…

    06.05.2024

    Google видаляє чутливі листування співробітників, намагаючись приховати від суду власні порушення законодавства

    У США незабаром завершиться великий судовий розгляд щодо корпорації Google. Прокуратура звинувачує її в порушенні…

    06.05.2024

    Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі

    У мережі з'явилися подробиці квітневого галасу з приводу масового злому пристроїв Apple за допомогою Pegasus-подібного…

    06.05.2024