Експерти назвали 10 функцій, які Apple забула додати до iOS 16

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реліз операційної системи iOS 16 відбувся нещодавно, викликавши суперечливу реакцію з боку експертів. Частина з них відзначила дрібні та приємні зміни, а інші розкритикували розробників за зайвий консерватизм. Опубліковано список з десяти функцій, про які користувачі iPhone просять досить довго, але Apple не впроваджує їх.

Наприклад, на смартфонах «яблучного» бренду все ще не можна завести кілька таймерів одночасно – ця функція, наприклад, є у годиннику Apple Watch. Статичні віджети на даний момент теж відсутні в iOS 16. У музичному плеєрі не можна змінити пісню або поставити її на паузу. У моделях iPhone 14 Pro та Pro Max недолік був частково виправлений завдяки вирізу Dynamic Island. Корисною опцією могло б стати і сортування “бібліотеки додатків”, що дозволяє розчищати домашній екран від непотрібних ікон програм, збираючи їх в єдиній директорії.

Організація робочого столу набагато краще налагоджена в телефонах під керуванням Android. Що стосується iOS, то тут не можна переміщати іконку програми довільних місць. Списки ярликів йдуть по порядку, зверху донизу, без прогалин. Функція “пункт управління” – дуже зручна, але в ній не можна закріпити програмне забезпечення від стороннього розробника – тільки ті, які були розроблені безпосередньо Apple. Кнопки на екрані блокування включають ліхтар і камеру, причому міняти ці програми не можна, хоча на це розраховують багато користувачів з iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У смартфонах Apple все ще відсутні динамічні шпалери – користувач може лише вибирати між світлою та темною темами. Ще одна функція macOS, яка може стати в нагоді і в iOS – персоналізація кольорових профілів. У iOS 14 було введено цікаву функцію – налаштування програм за замовчуванням.

Наприклад, можна було замінити поштовий клієнт Apple на аналогічну програму від стороннього розробника. Інших додатків це не торкнулося, хоча дозволило б персоналізувати систему під окремого користувача. На закінчення варто виділити відсутність прив’язки сторонніх сервісів для безконтактної оплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.