iPhone 14 Pro Max розібрали до гвинтика. Що цікавого усередині?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня компанія Apple почала приймати замовлення на лінійку iPhone 14, а доставка цих пристроїв першим покупцям намічена на 16 вересня. Якось смартфони вже потрапили до одиничних користувачів, і ті почали ділитися розпакуванням, оглядами і навіть розбором.

На YouTube-каналі PBKreviews з’явилося відео, на якому iPhone 14 Pro Max розбирають довго і ґрунтовно, показуючи кожну деталь. Зовні ця модель має безліч схожостей з торішнім iPhone 14 Pro Max (виняток – хіба що “острівець” замість “чубчика” у верхній частині екрану), а всередині відмінностей набагато більше.

Видно, що при розробці iPhone 14 Pro Max за основу було взято iPhone 13 Pro Max, що цілком логічно, і важко уявити, що могло бути інакше. У новій моделі використовується приблизно такий самий акумулятор L-подібної форми. Він трохи менше, що пояснюється трохи зменшеною ємністю (4323 замість 4352 мАг), причому Apple стверджує, що за рахунок більш енергоефективного процесора A16 Bionic, створеного за 4-нанометровою технологією, час роботи смартфона збільшився.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відмінності також торкнулися фронтальної камери та розміщених поруч із нею сенсорів. Плата, на якій вони кріпляться, на 30% менша, ніж у iPhone 13 Pro Max, а датчик наближення не займає місце на цьому модулі, оскільки розташований за екраном. Розбирання також явно показало, що в головному сенсорі основної камери задіяний збільшений сенсор, і це не дивно, адже роздільна здатність зросла з 12 до 48 Мп.

Примітно, що в розбиранні взяв участь американський варіант iPhone 14 Pro Max, а він позбавлений лотка для SIM-карток, оскільки використовується лише eSIM. Усередині корпусу місце для розміщення SIM-карт залишилося, але воно не порожнє, а «забите» спеціальною заглушкою.

Загалом проблем із розбиранням iPhone 14 Pro Max не виникло. Потрібен лише інструмент для нагрівання екрану (щоб відокремити його від корпусу), кілька прецизійних викруток, медіатор і не криві руки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.