Опубліковано еволюцію камер від оригінального iPhone до версії 13 Pro Max

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В інтернеті з’явилося порівняння якості камер смартфонів Apple. Один і той самий знімок показаний у версіях від оригінального iPhone до версії 13 Pro Max, що дозволяє простежити еволюцію графічної обробки фото технікою компанії з Купертіно.

Перша версія девайсу з’явилася 2007-го. Число камер у пристроях Apple побільшало в міру розвитку лінійки та випуску нових поколінь. Поруч із піднялося і якість картинки. Незважаючи на використання моделлю iPhone датчика на 12 Mpx, стандарт кінцевого результату поступово зростав. Портал SimpleGhar представив порівняння для 12 моделей. Оскільки сцена показує момент міської динаміки з того самого ракурсу, отримати ідентичні кадри для всіх пристроїв було б неможливо. Знімок зробили на один пристрій, а потім відкалібрували тони та баланс кольорів для відповідності тій чи іншій версії iPhone.

Перший iPhone став досить визначним продуктом для свого часу. Він використовував просту камеру, позбавлену спалаху, наближення та можливості зйомки відео. Селфішоти в продукції Apple не використовувалися до версії iPhone 4. Власники iPhone 5 могли використовувати девайс для створення аматорських кінострічок. На момент появи iPhone 6 камера піднялася до датчика 12 MPx. Пристрій оснастили опцією зйомки 4K-роликів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 11 розширив набір датчиків надширококутною камерою та опцією нічного режиму. Для наступного покоління інженери додали лазерний далекомір. Версія iPhone 13 Pro може отримати камеру на 48 Mpx та режим астрознімків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.