Найважливіші зміни, які чекають на лінійку iPhone 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До презентації iPhone 14 залишається менше двох місяців. Незважаючи на те, що Apple ще не оголосила дату проведення заходу офіційно, немає сумнівів, що вона відбудеться ще до кінця вересня, як це бувало в минулі роки. Однак ми вже знаємо майже про всі зміни, які чекають на лінійку. Відверто кажучи, ми й раніше дізнавалися багато про плани Apple за кілька місяців до офіційної презентації. Але цього року зміни особливо масштабні, а отже, не гріх збирати їх ще раз в одному місці.

iPhone 14 Max – що відомо

Поява в лінійці нової моделі iPhone – це завжди свято. Apple вже давно перестала боятися розширювати модельний ряд, тому сьогодні подібні рішення не викликають колишнього захоплення. Проте завжди цікаво подивитися, що в Купертіно вирішили запропонувати нам цього разу.

Цього року на нас чекає закономірна відмова компанії від компактного iPhone на користь більшого. Ним стане iPhone 14 Max, також відомий як iPhone 14 Plus. Новинка отримає 6,7-дюймовий дисплей як у топової флагманського, але з апаратної точки зору буде повною копією звичайного iPhone 14.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Характеристики iPhone 14 Max:

  • Дисплей — 6,7 дюйма, 60 Гц
  • Процесор – A15 Bionic
  • Пам’ять – 6/128, 6/256, 6/512 ГБ
  • Камера — 12/12 Мп
  • Акумулятор — 4325 мАг

На вигляд iPhone 14 Max (Plus) буде ідентичний iPhone 14, який у свою чергу буде майже повною копією iPhone 13. Втім, навряд чи це зможе відштовхнути користувачів, які хотіли купити відносно недорогий iPhone з великим екраном. Адже коштуватиме він відчутно дешевше, ніж iPhone 14 Pro Max. Ціна iPhone 14 Max складе близько 900 доларів замість 1200.

Дизайн iPhone 14 Pro

Дизайн iPhone завжди був чимось статичним. Apple ніколи особливо не поспішала змінювати його, аби догодити споживачеві. Тому компанія могла експлуатувати ту саму зовнішність для своїх смартфонів по кілька років. Однак цього року в Купертіно вирішили зайти навіть далі, ніж могли собі дозволити раніше.

Тепер замість того, щоб змінювати дизайн усієї лінійки, Apple зробить це лише частково. Новий зовнішній вигляд отримають виключно старші моделі iPhone: iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max . На них чекає редизайн фронтальної панелі, з якої тепер зникне «козирок», що набриднув усім, а йому на зміну прийде подвійний виріз острівного типу.

Змінюючи дизайн лише старших моделей, Apple як би підкреслює їхню перевагу над молодшими. Тому що раніше відмінності між ними, якщо судити загалом, були не такі вже й помітні, а відрізнити їх один від одного можна було лише з оформлення камер, яких старші iPhone завжди мали більше.

Тепер було прийнято рішення позначити різницю між моделями чіткіше. Таким чином, у Купертіно сподіваються знизити витрати на собівартість молодших моделей і в той же час почати заробляти більше н старших, які залучатимуть більше споживачів хоча б за рахунок свого зовнішнього вигляду.

Процесор iPhone 14

Ще один спосіб заощадити на молодших айфонах нового покоління – це встановлення старого процесора. Якщо вірити чуткам, цього року Apple уперше піде на такий крок. Вона планує забезпечити iPhone 14 і 14 Max (Plus) чіпсетом A15 Bionic , який минулого року дебютував у складі iPhone 13.

Якщо говорити двома словами, то Apple сама завела себе в пастку, щороку покращуючи апаратну начинку своїх смартфонів і підвищуючи їх собівартість.

В результаті, коли комплектуючі сильно подорожчали, вони більше не змогли цього робити, і були змушені зробити складний вибір: збільшити ціну iPhone або зробити їх простіше з технічного погляду, щоб не збільшувати власні витрати на їх виробництво. Компанія вибрала перший варіант.

Підвищити ціну Apple не могла, тому що ризикувала втратити через це у продажах молодших версій iPhone . Тим більше, що на тлі старших, що подорожчали, вони явно виглядатимуть дуже і дуже вигідно. А оскільки принципової різниці між процесорами двох різних поколінь немає, то користувачі втратять не так багато.

Камера iPhone 14

Неохоче, ніж дизайн, Apple оновлює тільки камери своїх смартфонів. Ні, вона щороку прокачує їхнє програмне забезпечення, але самі модулі змінює досить рідко. Цього року компанія вирішила нарешті проапгрейдити фото-можливості нових iPhone 14 Pro і 14 Pro Max, забезпечивши їх новими камерами.

Очікується, що це будуть 48-мегапіксельні датчики перископічного типу. На відміну від попередніх, нова камера розташовуватиметься всередині смартфона не горизонтально за об’єктивом, а вертикально. За рахунок цього вдасться збільшити кількість лінз у системі, не збільшуючи товщину самої конструкції.

Майже напевно iPhone продовжать знімати з роздільною здатністю 12 Мп, щоб готові фотографії не важили занадто багато, а додаткові мегапікселі будуть використовуватися для підвищення чіткості. Однак за бажанням користувачам напевно нададуть можливість увімкнути режим 48 Мп.

Крім того, новинки чекає також оновлена ​​фронталка. Поки не уточнюється, яким саме дозволом вона матиме, але, за даними галузевих експертів, головне, що передня камера отримає функцію автофокусування, а її світлосила зросте до f/1.9, рахунок чого знімки будуть виходити ще краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.