Смартфони

Який бюджетний iPhone варто купити у 2022 році

Share
Час читання: 2 хв.

Експерт порівняв п’ять найдешевших на сьогоднішній день смартфонів Apple: iPhone 6, 6S, 7, 8, SE. Брати 2022 року варто далеко не всі з них.

Насамперед експерт каналу DimaViper Live зазначив, що зі старих моделей iPhone купувати iPhone 6 однозначно не варто. Пов’язано це з тим, що цей апарат має всього 1 ГБ оперативної пам’яті, на нього вже не приходять оновлення, та й загалом ця версія не має цікавих функцій. Те саме стосується iPhone 5. Ці смартфони вже сильно застаріли.

Також потрібно розуміти, що при покупці старого iPhone якісь запчастини на ньому можуть бути неоригінальними. Наприклад, дисплей. Його часто замінюють, і відрізнити «нерідний» можна за тим, що кольори на екрані будуть із синюватим відтінком. Обов’язково потрібно перевірити роботу сканера відбитка пальців, ємність батареї (вона не повинна бути меншою за 80 відсотків).

Що стосується iPhone SE, то його також краще купувати в останню чергу. Хоч він і все ще оновлюється, у нього непоганий процесор, але компактний розмір і застарілий дизайн може відлякати. Тому його беруть не так часто.

Популярними смартфонами є зі старих на сьогодні iPhone 6S, 7 і 8. Однак 6S зазвичай продаються з «убитими» батареями, до того ж акумулятор у них маленький сам по собі та апарат швидко розряджається. Навіть якщо ви знайдете смартфон у хорошому стані, то потрібно розуміти, що процесор на ньому встановлений двоядерний, а оновлення iOS 16 він швидше за все не отримає. Є навіть можливість, що вже цього року Apple припинить його підтримку.

На думку експерта, дійсно варто придивитися до iPhone 7 та iPhone 8. Ці смартфони все ще зараз актуальні і загалом є оптимальним вибором зі старих апаратів Apple. Однак все ж таки краще брати з них брати iPhone 8. По-перше, обсяг пам’яті у нього – 64 ГБ, по-друге, він ще не такий застарілий і «убитий», як інші, і їх ще реально придбати в пристойному стані, щоб користуватися згодом 3-4 роки. Також у восьми потужний шестиядерний процесор, який набирає в AnTuTu 328 тисяч балів. Оновлюватиметься цей смартфон ще довго, камера та батарея у нього непогані.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S24 FE здатний знімати в режимі 8K/30 FPS

    26 вересня 2024 року відбулася презентація Samsung Galaxy S24 FE — найбільш доступного смартфона в…

    27.09.2024

    Microsoft нарешті усунула давню проблему єдиного входу в Windows 10

    Цього тижня Microsoft випустила необов'язкове оновлення KB5043133 для Windows 10, яке принесло кілька покращень у…

    27.09.2024

    Вихід iOS 18.0.1 вже не за горами і в ній будуть виправлені помилки

    За наявними даними, компанія Apple готує до випуску нову версію iOS 18.0.1, яка міститиме виправлення…

    27.09.2024

    Samsung Galaxy S26 отримає значний приріст продуктивності

    З урахуванням того, що до випуску Samsung Galaxy S25 залишилося лише чотири місяці, з'явилися перші…

    27.09.2024

    Apple працює над спрощеною версією гарнітури Vision Pro

    Apple планує випустити доступнішу версію шолома доповненої реальності Vision Pro у 2025 році. Щоб зменшити…

    27.09.2024

    Названо смартфони, які першими отримають чіп Snapdragon 8 Elite

    Згідно з рекламним тизером смартфона Xiaomi 15, можлива назва нового процесора Snapdragon 8 Gen 4…

    27.09.2024