Статті

Названо дратівливі функції, які можна вимкнути на смартфонах Samsung

Share
Час читання: 2 хв.

Підхід “все, крім кухонної раковини”, який використовує Samsung, підходить не всім. Деякі речі корисні, деякі ні. Хороша новина у тому, що Samsung не нав’язує вам ресурси. Багато речей можна вимкнути або налаштувати.

Ми виділили деякі з найпоширеніших неприємностей, які люди відчувають зі смартфонами Samsung. Вони можуть не дратувати вас особисто, але в цьому є краса персоналізації. Навіть якщо ви не шаленієте від цих функцій, ви можете скористатися перевагами чудового апаратного забезпечення Samsung і позбутися сумнівних варіантів програмного забезпечення Samsung.

Змінити порядок навігаційної кнопки

Багато пристроїв Android тепер оснащені навігацією жестами стандартної комплектації, але Samsung зберегла розкладку з трьома кнопками. Samsung є єдиним виробником Android, який розміщує кнопку «Назад» на правій стороні.

Мені це здається дуже неприродним. Кнопка буквально вказує ліворуч, і це також напрямок, який зазвичай корелює «назад». Наприклад, коли ви відкриваєте меню Останні програми, попередня програма знаходиться ліворуч.

Виправити це просто. Перейдіть до Установки > Дисплей > Панель навігації та виберіть інший параметр «Порядок кнопок».

Відновіть кнопку живлення

Однією з найдратівливіших речей у сучасних телефонах Samsung Galaxy є Bixby. Віртуальний помічник з’являється в деяких місцях, які, ймовірно, вам не потрібні, зокрема, кнопка живлення.

За промовчанням утримування кнопки живлення будить Bixby. Це дратує з кількох причин. По-перше, це не така поведінка, яку ми очікуємо від перемикача увімкнення/вимкнення. По-друге, ви, мабуть, не хочете використовувати Bixby. На щастя, його можна перепризначити.

Припиніть примусово закривати фонові програми

Термін служби батареї – це те, що може покращити або зламати телефон. Виробники це знають та роблять все, щоб покращити навіть за рахунок інших речей. Телефони Samsung відомі тим, що агресивно закривають фонові програми під назвою економії заряду акумулятора.

Ці оптимізації акумулятора можуть призвести до відсутності повідомлень та програм, які не працюватимуть належним чином. Також не потрібно постійно вбивати фонові програми. Хороша новина полягає в тому, що ви можете вимкнути оптимізацію акумулятора.

Очистити швидкі налаштування

Панель швидкого налаштування Samsung дещо відрізняється від інших пристроїв Android. За замовчуванням багато відбувається. Якщо ви витратите кілька хвилин, щоб очистити його, це може значно покращити враження.

Спочатку проведіть пальцем вниз двічі від верхньої частини екрана та торкніться піктограми меню з трьома точками у правому верхньому кутку.

Потім виберіть “Швидкий макет інформаційної панелі”.

По-перше, ви можете вирішити, коли ви хочете бачити повзунок яскравості. Він може з’являтися у швидких налаштуваннях завжди або тільки коли повністю розгорнуто.

Потім ви можете налаштувати, коли побачите кнопки «Керування пристроєм» та «Вивод медіа».

Видалити Samsung Free

«Samsung Free» – це сервіс, який збирає новини, відео, подкасти та ігри. Послуга є абсолютно безкоштовною, але, можливо, ви не збиралися використовувати її, отримавши телефон.

Деякі пристрої Galaxy мають панель Samsung Free на лівій домашній сторінці. Ви можете видалити його повністю або замінити на Google Discover. Звичайно, це не проблема, якщо ви вирішите використати сторонню програму запуску.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S24 FE здатний знімати в режимі 8K/30 FPS

    26 вересня 2024 року відбулася презентація Samsung Galaxy S24 FE — найбільш доступного смартфона в…

    27.09.2024

    Microsoft нарешті усунула давню проблему єдиного входу в Windows 10

    Цього тижня Microsoft випустила необов'язкове оновлення KB5043133 для Windows 10, яке принесло кілька покращень у…

    27.09.2024

    Вихід iOS 18.0.1 вже не за горами і в ній будуть виправлені помилки

    За наявними даними, компанія Apple готує до випуску нову версію iOS 18.0.1, яка міститиме виправлення…

    27.09.2024

    Samsung Galaxy S26 отримає значний приріст продуктивності

    З урахуванням того, що до випуску Samsung Galaxy S25 залишилося лише чотири місяці, з'явилися перші…

    27.09.2024

    Apple працює над спрощеною версією гарнітури Vision Pro

    Apple планує випустити доступнішу версію шолома доповненої реальності Vision Pro у 2025 році. Щоб зменшити…

    27.09.2024

    Названо смартфони, які першими отримають чіп Snapdragon 8 Elite

    Згідно з рекламним тизером смартфона Xiaomi 15, можлива назва нового процесора Snapdragon 8 Gen 4…

    27.09.2024