Який бюджетний iPhone варто купити у 2022 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Експерт порівняв п’ять найдешевших на сьогоднішній день смартфонів Apple: iPhone 6, 6S, 7, 8, SE. Брати 2022 року варто далеко не всі з них.

Реклама

Насамперед експерт каналу DimaViper Live зазначив, що зі старих моделей iPhone купувати iPhone 6 однозначно не варто. Пов’язано це з тим, що цей апарат має всього 1 ГБ оперативної пам’яті, на нього вже не приходять оновлення, та й загалом ця версія не має цікавих функцій. Те саме стосується iPhone 5. Ці смартфони вже сильно застаріли.

Також потрібно розуміти, що при покупці старого iPhone якісь запчастини на ньому можуть бути неоригінальними. Наприклад, дисплей. Його часто замінюють, і відрізнити «нерідний» можна за тим, що кольори на екрані будуть із синюватим відтінком. Обов’язково потрібно перевірити роботу сканера відбитка пальців, ємність батареї (вона не повинна бути меншою за 80 відсотків).

Що стосується iPhone SE, то його також краще купувати в останню чергу. Хоч він і все ще оновлюється, у нього непоганий процесор, але компактний розмір і застарілий дизайн може відлякати. Тому його беруть не так часто.

Популярними смартфонами є зі старих на сьогодні iPhone 6S, 7 і 8. Однак 6S зазвичай продаються з «убитими» батареями, до того ж акумулятор у них маленький сам по собі та апарат швидко розряджається. Навіть якщо ви знайдете смартфон у хорошому стані, то потрібно розуміти, що процесор на ньому встановлений двоядерний, а оновлення iOS 16 він швидше за все не отримає. Є навіть можливість, що вже цього року Apple припинить його підтримку.

На думку експерта, дійсно варто придивитися до iPhone 7 та iPhone 8. Ці смартфони все ще зараз актуальні і загалом є оптимальним вибором зі старих апаратів Apple. Однак все ж таки краще брати з них брати iPhone 8. По-перше, обсяг пам’яті у нього – 64 ГБ, по-друге, він ще не такий застарілий і «убитий», як інші, і їх ще реально придбати в пристойному стані, щоб користуватися згодом 3-4 роки. Також у восьми потужний шестиядерний процесор, який набирає в AnTuTu 328 тисяч балів. Оновлюватиметься цей смартфон ще довго, камера та батарея у нього непогані.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ