Смартфони

Чи варто купувати iPhone SE 2022 та що купити замість нього

Share

Майже 4 місяці минуло з моменту презентації iPhone SE 2022: за цей час знизилася не лише ціна, а й градус критики, що впав у березні на новий смартфон. Вже зараз iPhone SE 2022 подешевшав, і коштує значно дешевше, ніж iPhone SE 2020 через рік після релізу. Багато в чому за рахунок ціни iPhone SE здається найоптимальнішим варіантом. Розбираємось, які є переваги у iPhone SE 2022 , чи варто його брати і що купити замість нього.

Характеристики iPhone SE 2022

Якщо вам здається, що найдешевший Айфон не потягне гри, швидко розрядиться і взагалі він нібито застряг у минулому сильно помиляєтеся. У смартфона відмінна начинка, якою не можуть похвалитися популярніші iPhone 12 mini і iPhone 11. Побіжно поглянемо, які показники у смартфона.

  • Процесор A15 Bionic;
  • Камера 12 Мп;
  • Акумулятор 1821 мА * год;
  • Дисплей 4,7 дюйма.

Потужний процесор забезпечить вам високу продуктивність в іграх та запуску важких програм. Думаєте, це скромні показники для iPhone у 2022 році? А ось і ні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Камеру Apple підтягнула програмно, в результаті чого з’явилася функція Deep Fusion: при фотографуванні алгоритми роблять 8 знімків, об’єднуючи два найвдаліші в один. Функції немає навіть у iPhone 11.
  • Виросла автономність: за офіційними даними, на 2 години. Сталося це за рахунок ємності у 2018 мА*год (замість 1821 на два роки раніше), а також енергоефективності А15 Bionic. Якщо в iPhone SE 2020 автономності вистачало на 7-8 годин, то тепер можна вичавити всі 10.
  • Мабуть, у iPhone SE 2022 питання викликає тільки діагональ екрану та застарілий дизайн, але тут кому як: Айфон з великим екраном – не завжди практична покупка та компактних смартфонів з кнопкою «Додому» майже не залишилося.

Найпопулярніший Айфон 2022

iPhone 11 – найпопулярніший смартфон від Apple останнім часом. У ньому ідеально все, окрім розміру та процесора: смартфон з екраном 6,1 дюйма носити не дуже зручно, особливо влітку у шортах. Плюс цього року iPhone 11 з чіпом А13 Bionic виповниться три роки, а це означає, що більше половини терміну підтримки нових версій iOS він вже прожив і скоро перетвориться на iPhone 7.

Із недоліків: вже не така висока продуктивність. Наочно це пояснюється в бенчмарк-тестах: iPhone 11 набирає 521 000 балів, а iPhone SE 3 – майже 883 тисячі. Зате у iPhone 11 більше оперативної пам’яті : у нього вбудовано 4 Гб замість 3 Гб у SE 2022: зможете тримати у фоні більше програм.

Але iPhone 11 має і явні переваги: ​​це потрійний модуль камер, потужний акумулятор і Face ID для швидкого розблокування, якщо вам набридла кнопка «Додому» . Додайте до цього великий асортимент кольорів корпусу – у нового iPhone SE він набагато скромніший.

iPhone SE 2022 проти iPhone 12 mini

Ще одна альтернатива iPhone SE 2022 – iPhone 12 mini. Не менш проблемний смартфон, який свого часу отримав чимало критики. Незважаючи на те, що зменшена версія iPhone 12 не стала популярною у покупців, своїх фанатів модель все ж таки знайшла: приємний корпус з рубаними гранями, подвійний модуль камер. Apple вийшов такий собі iPhone 5S на сучасний лад, в якому ще й встановлений непоганий процесор A14 Bionic.

Але є два мінуси: перший це акумулятор. По суті, iPhone SE, що iPhone 12 mini близькі по автономності. Але якщо час роботи від акумулятора у нового SE – це перевага, то у iPhone 12 mini його обмаль.

Ціна iPhone 12 mini вже впала до 22 тисяч гривень за комплектацію з 64 Гб – приблизно про це ми мріяли рік тому . З іншого боку, тричі зважте всі плюси та мінуси: чи є сенс купувати міні-версію, коли за ті ж гроші і навіть дешевше можна купити звичайний iPhone 12?

На мій погляд, саме iPhone 12 mini (або iPhone 12, якщо потрапить за тією ж ціною) краще купити замість iPhone SE 2022 . Так, ви трохи переплатите, зате отримаєте перевірений пристрій із нормальною камерою, а не тією, що покращили програмно. Крім того, iPhone 12 mini – смартфон, залізо якого буде актуальним у найближчі роки, а від форм-фактора аж ніяк не віє старовиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Представлено новий iPad Air: вперше у двох розмірах

    Першою новинкою весняної презентації Apple став iPad Air. Планшет отримав звичний дизайн, але оновлене залізо.…

    07.05.2024

    GTA 6: припущення про дату виходу, трейлер, геймплей та багато іншого

    Хочете вірте, хочете ні, але з моменту виходу останньої гри GTA пройшло вже понад десять…

    07.05.2024

    Що нового з’явиться в MacBook Air M4 і коли він вийде

    У березні Apple випустила наступне покоління одних із найпопулярніших ноутбуків компанії MacBook Air. У новій…

    07.05.2024

    В Opera для Android з’явився переказ вмісту сторінок з допомогою штучного інтелекту

    Браузер Opera для пристроїв на операційній системі Android отримав нову ШІ-функцію. Розумний помічник Aria зможе…

    07.05.2024

    Google змінила налаштування двофакторної автентифікації

    Google спростила процес налаштування двофакторної автентифікації безпеки користувачів. Про це розробники розповіли у своєму блозі.…

    07.05.2024

    Смартфони Apple і Samsung стали найбільш продаваними у світі

    За даними Counterpoint Research, Apple і Samsung продовжують домінувати на світовому ринку смартфонів, займаючи всі…

    07.05.2024