Чи варто купувати iPhone SE 2022 та що купити замість нього

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Майже 4 місяці минуло з моменту презентації iPhone SE 2022: за цей час знизилася не лише ціна, а й градус критики, що впав у березні на новий смартфон. Вже зараз iPhone SE 2022 подешевшав, і коштує значно дешевше, ніж iPhone SE 2020 через рік після релізу. Багато в чому за рахунок ціни iPhone SE здається найоптимальнішим варіантом. Розбираємось, які є переваги у iPhone SE 2022 , чи варто його брати і що купити замість нього.

Характеристики iPhone SE 2022

Якщо вам здається, що найдешевший Айфон не потягне гри, швидко розрядиться і взагалі він нібито застряг у минулому сильно помиляєтеся. У смартфона відмінна начинка, якою не можуть похвалитися популярніші iPhone 12 mini і iPhone 11. Побіжно поглянемо, які показники у смартфона.

  • Процесор A15 Bionic;
  • Камера 12 Мп;
  • Акумулятор 1821 мА * год;
  • Дисплей 4,7 дюйма.

Потужний процесор забезпечить вам високу продуктивність в іграх та запуску важких програм. Думаєте, це скромні показники для iPhone у 2022 році? А ось і ні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Камеру Apple підтягнула програмно, в результаті чого з’явилася функція Deep Fusion: при фотографуванні алгоритми роблять 8 знімків, об’єднуючи два найвдаліші в один. Функції немає навіть у iPhone 11.
  • Виросла автономність: за офіційними даними, на 2 години. Сталося це за рахунок ємності у 2018 мА*год (замість 1821 на два роки раніше), а також енергоефективності А15 Bionic. Якщо в iPhone SE 2020 автономності вистачало на 7-8 годин, то тепер можна вичавити всі 10.
  • Мабуть, у iPhone SE 2022 питання викликає тільки діагональ екрану та застарілий дизайн, але тут кому як: Айфон з великим екраном – не завжди практична покупка та компактних смартфонів з кнопкою «Додому» майже не залишилося.

Найпопулярніший Айфон 2022

iPhone 11 – найпопулярніший смартфон від Apple останнім часом. У ньому ідеально все, окрім розміру та процесора: смартфон з екраном 6,1 дюйма носити не дуже зручно, особливо влітку у шортах. Плюс цього року iPhone 11 з чіпом А13 Bionic виповниться три роки, а це означає, що більше половини терміну підтримки нових версій iOS він вже прожив і скоро перетвориться на iPhone 7.

Із недоліків: вже не така висока продуктивність. Наочно це пояснюється в бенчмарк-тестах: iPhone 11 набирає 521 000 балів, а iPhone SE 3 – майже 883 тисячі. Зате у iPhone 11 більше оперативної пам’яті : у нього вбудовано 4 Гб замість 3 Гб у SE 2022: зможете тримати у фоні більше програм.

Але iPhone 11 має і явні переваги: ​​це потрійний модуль камер, потужний акумулятор і Face ID для швидкого розблокування, якщо вам набридла кнопка «Додому» . Додайте до цього великий асортимент кольорів корпусу – у нового iPhone SE він набагато скромніший.

iPhone SE 2022 проти iPhone 12 mini

Ще одна альтернатива iPhone SE 2022 – iPhone 12 mini. Не менш проблемний смартфон, який свого часу отримав чимало критики. Незважаючи на те, що зменшена версія iPhone 12 не стала популярною у покупців, своїх фанатів модель все ж таки знайшла: приємний корпус з рубаними гранями, подвійний модуль камер. Apple вийшов такий собі iPhone 5S на сучасний лад, в якому ще й встановлений непоганий процесор A14 Bionic.

Але є два мінуси: перший це акумулятор. По суті, iPhone SE, що iPhone 12 mini близькі по автономності. Але якщо час роботи від акумулятора у нового SE – це перевага, то у iPhone 12 mini його обмаль.

Ціна iPhone 12 mini вже впала до 22 тисяч гривень за комплектацію з 64 Гб – приблизно про це ми мріяли рік тому . З іншого боку, тричі зважте всі плюси та мінуси: чи є сенс купувати міні-версію, коли за ті ж гроші і навіть дешевше можна купити звичайний iPhone 12?

На мій погляд, саме iPhone 12 mini (або iPhone 12, якщо потрапить за тією ж ціною) краще купити замість iPhone SE 2022 . Так, ви трохи переплатите, зате отримаєте перевірений пристрій із нормальною камерою, а не тією, що покращили програмно. Крім того, iPhone 12 mini – смартфон, залізо якого буде актуальним у найближчі роки, а від форм-фактора аж ніяк не віє старовиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.