Головна Смартфони Який ігровий смартфон купити у 2022 році

Який ігровий смартфон купити у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що сьогодні навіть відверто недорогі смартфони мають достатній запас потужності, щоб тягнути абсолютну більшість завдань, змагатися з флагманами їм все-таки не під силу. Адже, щоб смартфон не обмежував вас ні в чому, йому необхідно не просто не класти в інтерфейсі Android, а й виконувати масу інших – набагато ресурсомісткіших – завдань. Зрештою, навіть якісні фотографії вимагають, щоб процесор пристрою був досить потужним і міг швидко та майстерно застосовувати алгоритми постобробки. Що й казати про ігри, які багато сучасних смартфонів на максимальних налаштуваннях вже не тягнуть. Але тільки Black Shark 5.

Black Shark 5 – це один з найпотужніших смартфонів на Android , які є у продажу. Так, рейтинги постійно оновлюються, але станом на червень є не так багато апаратів, що мають більш високу обчислювальну потужність. Розберемося, звідки береться така продуктивність і чим може похвалитися новий Black Shark.

Black Shark 5 — характеристики

В основі Black Shark 5 лежить субфлагманський чіп Snapdragon 870. Сьогодні у нього майже немає конкурентів у тому самому сегменті. Але ж їм оснащується не тільки Black Shark, а ще досить широкий спектр апаратів. То звідки ж, у такому разі, береться такий розрив у продуктивності на користь новинки?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На це впливають два фактори:

Оптимізація. Black Shark 5 використовує свою власну оболонку Joy UI 13, яка оптимізована для виконання ресурсомістких завдань. Вона грамотно перерозподіляє потужність процесора таким чином, щоб найбільший потенціал був спрямований на обробку найвибагливіших процесів. Це призводить до того, що, скажімо, в іграх смартфони Black Shark 5 почуваються просто чудово навіть на максимальних налаштуваннях.

Охолодження. Незважаючи на те, що Black Shark 5, на відміну від деяких ігрових Android-смартфонів , не має активного охолодження, йому вистачає і пасивного. Апарат оснащується просунутою системою охолодження рідини Dual VC, яка якісно відводить тепло від процесора, дозволяючи йому довше працювати на пікових показниках. Завдяки цьому смартфон не тротліт, а підтримує високу потужність максимально довго.

Ігровий смартфон Xiaomi 2022

Щодо інших параметрів у Black Shark 5 теж все в повному порядку. Однак особливо виділяються такі показники:

  • Дисплей . Смартфон оснащується 6,7-дюймовою AMOLED-матрицею із частотою оновлення 144 Гц, широким кольоровим охопленням та частотою дискретизації 720 Гц.
  • Камера . 64-мегапіксельний основний модуль камери разом з просунутим програмним забезпеченням видають якісні знімки, незалежно від умов освітлення.
  • Заряджання . Black Shark 5 має найшвидшу зарядку на ринку потужністю 120 Вт, яка працює у двох режимах: швидкісному, який заряджає смартфон за 15 хвилин, та еко, який заряджає його за 24 хвилини, майже не нагріваючи.
  • Звук . Стереодинаміки Black Shark 5 Pro настільки гучні та якісні, що через них можна навіть слухати музику. Про це свідчать оцінки експертів DxOMark.

Акумулятор Black Shark 5 прямо скажемо, не рекордсмен. Він поступається багатьом навіть доступнішим моделям. Однак при ємності в 4650 мА * год батарейка Black Shark 5 здатна пережити 1200 циклів зарядки до того, як настане її знос. Наприклад, у iPhone цей показник дорівнює лише 500 циклам, і це при тому, що смартфони Apple заряджаються на максимальній потужності 15 Вт.

Як Xiaomi, якій належить бренд Black Shark, вдалося досягти такої виживання акумулятора – загадка. Так, китайці забезпечили свою новинку не одним, а одразу двома акумуляторами . Однак це загальноприйнята практика, тому дивуватися особливо тут нема чому. Таким чином смартфон просто розділяє навантаження надвоє, і заряджається з меншою шкодою для себе і своїх компонентів.

Ігровий телефон – чи варто купувати

Незважаючи на те, що Black Shark 5 – це ігровий смартфон, забезпечений рядом специфічних для такого типу пристроїв функцій, багато з них можуть застосовуватися і в повсякденному житті:

  • Фізичні тригери для управління в іграх можна використовувати для швидкого виклику програм, запуску команд та навігації;
  • Дисплей з частотою оновлення 144 Гц, яка стане в нагоді в іграх, може бути доречним при веб-серфінгу, в соціальних мережах і при перегляді фільмів;
  • Динаміки Black Shark 5 зможуть прокачати навіть невелике приміщення, а для перегляду відео їх вистачить за очі;
  • Розпізнавання ступенів натискання на екрані можуть бути доречними як в іграх, так і для виклику контекстного меню в різних сегментах інтерфейсу ОС;
  • Аудіо-зум – це, звичайно, не ігрова фішка, але теж дуже класна – завдяки їй можна зазуміти джерело звуку за допомогою оптики.

Круто, що Black Shark 5 не виглядає як папуга. Зазвичай виробники ігрових смартфонів прагнуть прикрасити їх якомога яскравіше, щоб показати орієнтацію на ігри. Але ж не різномасте забарвлення робить смартфон ігровим, а його начинка та можливості. У Black Shark 5 із цим проблем немає. Він швидкий, потужний та просто гарний. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: