Названо п’ять способів звільнити пам’ять на iOS

Власники iPhone і iPad часто можуть стикатися з нестачею пам’яті на їх пристроях. Вона може витікати навіть без видимої причини, що збиває користувачів Apple з пантелику. Зазвичай, у сховищі мобільного пристрою можна виявити причини нестачі пам’яті. Варто дізнатися про шляхи оптимізації пам’яті, які можуть допомогти очистити айфон.

Способи звільнення пам’яті на IOS

Ніхто не бажає постійно видаляти програми та займатися збереженням потрібних об’єктів, наприклад, фото та відео, на іншому пристрої або Хмарі. Нестачу пам’яті можна вирішити такими способами, як:

  1. Видалення оновлень;
  2. Використання сервісу iCloud;
  3. Видалення кешів;
  4. Очищення за допомогою допоміжних програм;
  5. Скидання до заводських налаштувань.

1. Видалення оновлень

Пристрої IOS часто оновлюються, причому оновлення також займають певну пам’ять. Щоб припинити автоматичне завантаження оновлень, слід завантажити профіль tvOS і заборонити оновлювати пристрій. IPhone перестане встановлювати нові версії iOS, але оновлення більше не будуть причиною заповнення пам’яті.
Попередні оновлення також слід видалити. Зробити це можна в налаштуваннях, через «Основні» перейшовши в сховище смартфона.

2. Використання сервісу iCloud

Медіатека iCloud – це хмарне зберігання інформативних даних користувача iOS. Однак, нехай багато хто і користується нею і зберігає там свої медіафайли, про оптимізацію сховища часто забувають або просто не знають, що цю функцію треба включати. Налаштовують її, як і більшість функцій, у налаштуваннях.
Після включення оригінальні медіафайли зберігаються в сховищі iCloud, тим часом як на самому пристрої вони теж залишаються, але в оптимізованому вигляді. При перегляді фото або відео вони завантажуватимуться з iCloud, при цьому, не використовуючи пам’ять пристрою, оскільки всі дані про файли зберігатимуться у Хмарі.

3. Видалення кешів

Кеші можуть займати багато пам’яті, і будь-яка дія в будь-якій програмі може збільшити їх розмір. Видалити кеш можна за допомогою спеціальних програм для очищення або навіть перезавантаживши мобільний пристрій. При перезавантаженні операційна система видаляє кеш, що накопичився за роботу, а також тимчасові файли.
Іноді кеш не можна видалити окремо, тому якщо заважає програму з кешем, який займає багато пам’яті, можна видалити сам додаток і перевстановити його.

4. Очищення за допомогою допоміжних програм

Видалення непотрібного сміття можна довірити утилітам, призначенням яких є очищення пам’яті. Програми можуть набагато краще займатися пошуком причин нестачі пам’яті та очищати миттєво. З таких програм найпопулярніші Dr. Cleaner, Dr. Storage Pro, Phone Clean та інші, причому слід враховувати, які працюють для iOS загалом, а які призначені лише окремої продукції Apple.

5. Скидання до заводських налаштувань

Якщо проблеми з пам’яттю заважають дуже сильно, то простіше просто очистити всі дані на своєму пристрої. Починати все знову не так вже й важко, якщо всі медіафайли відправити в iCloud. Тоді залишається тільки встановити попередні програми та здійснити вхід до них.

Нехай пам’ять iPhone не дуже велика, все ж таки існують дієві способи позбавитися від сміття. В основному, саме хмарне сховище iCloud допомагає зберегти пам’ять на пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.