Новий Samsung Galaxy Z Fold 4 позбудеться складки на екрані

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2022 році лінійці Galaxy Z вже виповнилося 3 роки. За цей недовгий час складні смартфони зазнали глобальних змін і перетворилися з дорогої дрібнички на якісні телефони з крутими характеристиками та надійним корпусом. Тепер їх купують не тільки гіки зі світу мобільних технологій, але й прості користувачі, які втомилися від того, що всі пристрої схожі один на одного і відрізняються лише з точки зору заліза. Нещодавно почали з’являтися перші чутки про четверте покоління складних смартфонів від Samsung. Якщо вірити витокам, Galaxy Z Fold 4 має зробити справжню революцію у своєму сегменті. Тут і відсутність горезвісної складки, і топове залізо, і круті камери, яких так не вистачало в лінійці Z.

Новий складний Samsung

Рендери Samsung Galaxy Fold 4 з’являлися в мережі ще давненько, проте авторитетні джерела, на які можна було б по-справжньому покладатися, мовчали. Буквально сьогодні відомий інсайдер OnLeaks опублікував свої припущення щодо нового доладного смартфона від корейської компанії.

Якщо вірити чуткам, розміри нового пристрою трохи зміняться. Параметри попереднього Galaxy Z Fold 3, на який ми вже робили огляд, у відкритому вигляді становили 158,2 x 128,1 x 6,4 мм, тоді як у Galaxy Fold 4 вони трохи зміняться: 155 x 130 x 7 1 мм. Мені здалося, що третій Фолд в руках лежить просто супер, так що особливих вимог до нової моделі не було, але тепер все має стати ще кращим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З інших нововведень у Samsung Galaxy Z Fold 4 відзначимо три виступаючі тильні камери як у топового Galaxy S22 Ultra і виріз, що повернувся під фронталку. Очевидно в компанії зрозуміли, що якість фото дорожче безглуздих технологій, і вирішили не встановлювати фронталку під дисплей.

Ось вже давно ходять чутки про відсутність стілус S Pen в новій моделі. Поки що з цього приводу нічого однозначно сказати не можна, але якщо уважно придивитися до смартфону на відео з першоджерела, то стилуса не видно. Знаєте, тут все не так однозначно: з одного боку олівець — чудова підмога для дизайнерів, художників та представників інших творчих професій. Жаль, що його не буде.

З іншого боку, на цей випадок завжди можна взяти Galaxy S22 Ultra. Можливо, Samsung по-своєму дивиться на сценарії використання кожної моделі та позиціонує Fold як повсякденний пристрій, а не робочого конячка.

Також деякі джерела говорять про новий шарнір складних смартфонів. Мабуть, у компанії вирішили повністю переробити механізм складання, щоб користуватися цим пристроєм стало ще простіше. Я думаю, що багато в чому це зроблено через новий дисплей Galaxy Z Fold , який обіцяють зробити без складки.

Характеристики Samsung Galaxy Z Fold 4

Samsung дуже пишається своєю новою лінійкою Z і на кожному заході гордо заявляє, що вони перша компанія, якій вдалося просунути складні смартфони у маси. Зрозуміло, що з характеристиками телефону буде повний порядок.

  • Екран: 7,5 дюймів без складки у відкритому вигляді, частота оновлення 120 Гц, LTPO.
  • Зовнішній екран: 5,8 дюйми з частотою оновлення 120 Гц, LTPO, 18:9.
  • Процесор: Snapdragon 8 Gen 1.
  • Основна камера: ширик 108 МП, ультраширик 12 МП, два телеоб’єктиви по 10 МП.
  • Фронтальна камера: 40 Мп.
  • Акумулятор: 5000 мАг.
  • Швидка зарядка: 45 Вт.
  • Захист від води: IPX8.

З погляду заліза на новий Galaxy Z Fold чекають серйозні поліпшення. По-перше, у новому Samsung повинен з’явитися топовий процесор Snapdragon 8 Gen 1. Нагадаю, він на 20% продуктивніший і на 30% енергоефективніший за флагманський Snapdragon 888. Загалом, найкращий з найкращих.

По-друге, у новому Samsung обіцяють повністю оновити камери Galaxy Z Fold 4. Схоже, що основний модуль, як і фронталка, перекочують сюди від попереднього флагмана Galaxy S22 Ultra, там камери абсолютно ідентичні.

Ну і вишенька на торті – новий дисплей Galaxy Z Fold 4. Схоже, що Samsung планує піти ва-банк і вперше зважитися на те, щоб повністю прибрати складку в лінійці Z. З огляду на те, що в компанії Oppo впоралися з цим завданням ще з випуском Oppo Find N, гадаю, у Samsung не виникне особливих проблем.

Дата виходу Galaxy Z Fold 4

На даний момент офіційних даних про анонс Galaxy Z Fold 4 немає, проте якщо в компанії дотримуватимуться свого розкладу, то нові складні смартфони нам повинні показати вже наприкінці цього літа, у серпні. Разом з ними особисто я з нетерпінням чекаю смарт-годинник Galaxy Watch 5, в якому обіцяли всерйоз прокачати акумулятор і додати море інших фіч.

Ціна Samsung Galaxy Fold 4

Зараз щодо ціни на Galaxy Fold 4 жодної інформації немає, проте багато зарубіжних джерел стверджують, що складний смартфон цього року має подешевшати. Плюс, кількість смартфонів, виготовлених на заводі, має зрости вдвічі, що однозначно позначиться на ціні.

Знову ж таки, повторюся, ось уже кілька років Samsung намагається штовхнути складні телефони в маси. Якщо перший Fold продавався за дуже дорого, то ціна на Fold 3 вже не здавалася нам чимось надприродним, хоча і залишалася високою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.