Стало відомо, коли у iPhone з’явиться зарядка від Android-смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple готується відмовитись від своєї технології для зарядки Lightning, яка використовується в iPhone та інших пристроях. Про це заявив відомий інсайдер Мінґ-Чі Куо, заяви якого часто підтверджуються.

За словами експерта, Apple хоче перейти на USB-C – це дуже популярний стандарт, який використовується в більшості сучасних гаджетів – від смартфонів до навушників, і навіть ноутбуків.

– USB-C може покращити швидкість передачі та зарядки iPhone в апаратному забезпеченні, але остаточні деталі специфікації, як і раніше, залежать від підтримки iOS, – заявив Мінґ-Чі Куо.

Lightning дуже відстає від свого конкурента. Apple навіть на топовому iPhone 13 Pro може запропонувати користувачам зарядку потужністю до 23 Вт, тоді як Android-смартфони з USB-C можуть похвалитися потужністю понад 100 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останні роки Apple поступово переводить свої пристрої на загальний стандарт – з USB-C тепер продаються iPad та багато комп’ютерів Mac.

Це може бути також пов’язано з можливими законами ЄС – місцеві регулятори думають над запровадженням єдиного стандарту для заряджання смартфонів та іншої електроніки. Це необхідно для зниження електронних відходів у вигляді кабелів та зарядних пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.