Компанія Xiaomi припиняє підтримку дев’яти популярних смартфонів

Нещодавно у вільному доступі з’явився список смартфонів, які Xiaomi вирішила не оновлювати. Вони отримають востаннє нову версію MIUI. Це такі моделі: Mi 9 SE, MI 9, Redmi Note 8, Mi 9T, Mi 9T, Mi CC9, Mi 9. Цим телефонам вже три роки, але вони на той час стали найбільш популярними у всіх країнах, а деякі з них залишаються найкращими у своїй категорії.

Для тих, кого ця інформація дуже засмутила, є втішні новини. По-перше, компанія Xiaomi дуже непередбачувана. Спочатку вона може повідомити про відсутність оновлень на певні телефони, потім почати випускати для них нові версії MIUI. Якщо ви маєте сумнів, ознайомтеся з історією моделі Redmi Note 8T. Він був випущений із MIUI 10, а зараз має MIUI 12.

По-друге, заради підтримки репутації бренд зараз робить все можливе, щоб нові моделі POCO мали систему Android 12. Адже інші виробники вже давно роблять телефони саме на цій версії систем і стабільно оновлюють їх, навіть якщо модель середньої цінової категорії. З огляду на це стає ясно, що старі телефони, яким вже три роки, Xiaomi просто не бачить сенсу оновлювати.

Що стосується MIUI 13. Наприклад, такі моделі як Redmi 7 (7А), Redmi Note 7, Redmi Note 7s, Redmi Note 7 Pro та Pocophone F1 отримали оновлення до MIUI 12.5 і були дуже раді, адже не думали, що так буде. А ось версія MIUI 12.5 Enchanced вже не буде доступною для власників цих телефонів

А ось смартфони Xiaomi з лінійки Redmi Note 8 та Mi 9 матимуть нову версію MIUI 13. Цікаво, що вони стануть одними з небагатьох, які на системі Android 11 та MIUI 13. Можливо, не всі можливості цього оновлення будуть доступні, але цю проблему точно можна вирішити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.