Новий Samsung Galaxy порівняли із iPhone – все дуже погано

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy S22 тільки-но надійшов у продаж – це означає, що блогери вже встигли його протестувати і порівняти з іншими пристроями. Насамперед, звичайно ж, з iPhone. Причому, з не найновішим. Можна подумати, що експерти так розважаються, проводячи порівняння з найсучаснішими пристроями, але раціональне зерно в цьому є. Крім того, вже з’явилися тести автономності флагмана від Samsung із iPhone 13 Pro Max. Результати не тільки вражають, а й змушують задуматися, що ж такого вміє робити Apple і чому Samsung не може повторити купертиновців. Втім, все по порядку.

Переваги iPhone 11

Автори німецького блогу Computer Base протестували продуктивність процесорів у бенчмарку. З результатів тесту стало зрозуміло, що найпотужнішим чіпом для смартфонів став А15 Bionic, який встановлюється в iPhone 13, а також iPhone SE 3 з недавніх пір . Він набрав 53,4 бали. Ймовірно, ви не будете здивовані, коли дізнаєтеся, що досі високо котирується і A13 Bionic з iPhone 11 – 33,9 балів за результатами тесту.

При цьому чіп Exynos 2200 із Samsung Galaxy S22 та S22+ набрав 33 бали. Різниця не така критична, але змушує задуматися про недалекоглядність південнокорейського виробника. Щоправда, варто звернути увагу на те, що синтетичні тести — далеко не показник. Та й версія Exynos 2200, яка встановлена ​​в S22 Ultra, отримала 34 бали, трохи випередивши A13 Bionic. Проте питання до чіпа, як і раніше, залишаються.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До речі, питання до нового чіпа Exynos із Samsung Galaxy S22 залишилися і у самих авторів дослідження. На їхню думку, продуктивність процесора та графічного чіпа має значення у багатьох ситуаціях і це дивно, що флагманський Android-смартфон не може випередити чіп від Apple трирічної давності. Також вони зазначили, що це вагома вада, яку не виправити оновленнями.

Samsung проти iPhone

Не забули порівняти з iPhone 13 Pro Max та найновіший Samsung Galaxy S22 Ultra. Експерти з PCMag провели дослідження за допомогою Geekbench 5, результати якого знову здивували (або ні): свіжий флагман від Samsung знову поступився iPhone, набравши 1232 бали в одноядерному тесті проти 1735 у смартфона від Apple.

Android-флагман виявився слабшим і в багатоядерному тестуванні, показавши результат у 3433 бали, тоді як iPhone 13 Pro Max – 4647. Фахівці також відзначили, що Neural Engine в iPhone 13 Pro Max, що відповідає за обчислення штучного інтелекту та нейромережеву обробку, виявився набагато більшим. Чим аналог від Samsung : iPhone отримав 948 балів, а Samsung Galaxy – всього 448.

До речі, фахівці зазначили, що A15 Bionic вийшов помітно кращим і потужнішим за А14 Bionic. Те ж не можна сказати про Snapdragon 8 Gen 1, встановлений у флагман від Samsung: сильних відмінностей від Snapdragon 888 немає. Деякі тести, наприклад, GFXBench показали, що потужність процесора Snapdragon 8 Gen 1 зросла на 20% порівняно з попереднім поколінням.

Час роботи iPhone 13 Pro Max

Минулої осені експерти з PhoneBuff вже тестували, наскільки потужніша батарея iPhone 13 Pro Max у порівнянні з Samsung Galaxy S21. Нагадаю, смартфон від Apple мав явно меншу ємність акумулятора (4352 мА*год), ніж S21 Ultra (5000 мА*год) і переміг, пропрацювавши на 2,5 години довше.

Фахівці вирішили повторити цей тест, використавши Galaxy S22 Ultra. Варто зазначити, що в смартфоні також залишився акумулятор на 5000 мА*ч, а тест, як і раніше, складається з використання Google карт, перегляду стрічки в Instagram, відео на YouTube та ігор. З перших тестів Galaxy S22 Ultra почав програвати конкуренту від Apple, розрядившись за годину в режимі розмови на 6%. iPhone за цей час втратив лише 1%. У результаті новий флагман від Samsung протримався 9 годин 16 хвилин, а iPhone 13 Pro Max – 12 годин та 6 хвилин.

Розрив виявився навіть більшим, ніж минулого разу — майже 3 години замість 2,5 години. Енергоефективність А15 Bionic знову на висоті – перше, що спадає на думку. І це так. Правда, автори тесту не врахували той факт, що екран Samsung Galaxy S22 Ultra трохи більше, ніж у iPhone 13 Pro Max. Та й у побуті, швидше за все, різниця виявиться не такою значною, як у лабораторних тестах.

Проте всі порівняння наштовхують на думку, що Samsung щось робить не так. Принаймні у компанії зрозуміли, що нескінченно збільшувати ємність акумулятора неможливо. Але залишаються питання до Exynos та Snapdragon, які відстають на 2-3 роки від Apple Silicon.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.