Названо п’ять найуспішніших брендів смартфонів 2021 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Експерти Counterpoint Research опублікували рейтинг доходів мобільних брендів за підсумками минулого року. Незважаючи на пандемію та дефіцит компонентів, усі великі виробники змогли збільшити виторг від продажів гаджетів. При цьому вендор, який посів перше місце, зумів заробити більше чотирьох головних конкурентів разом узятих.

Реклама

Лідером серед брендів смартфонів за підсумками минулого року стала Apple. Виручка у 196 мільярдів доларів (44% усіх доходів ринку) принесла їй перше місце у рейтингу. Експерти відзначають, що 2021-й став успішним для компанії багато в чому завдяки високому попиту на iPhone 13 та тривалій популярності пристроїв попередньої серії. Середня відпускна ціна новинок (ASP) склала близько $821, що стало історичним максимумом.

На другому місці розташувалася Samsung з доходом 72 мільярди доларів — на 11% більше, ніж 2020-го. Середня роздрібна ціна смартфонів південнокорейського бренду при цьому становила $263, а найпопулярнішими серіями були флагманська Galaxy S, а також доступніші Galaxy A та Galaxy M. Компанії також вдалося втричі збільшити постачання складних пристроїв порівняно з попереднім роком.

Третій рядок рейтингу зайняла Xiaomi з показником 37 мільярдів доларів, що на 49% більше, ніж позаминулого року. Ключовим регіоном для бренду стала Індія – фірмові пристрої зайняли 14% мобільного ринку. Виручка OPPO, що розташувалася на четвертому місці, склала $36 мільярдів, а замикає топ-5 vivo з цифрою $34 мільярда.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ