Який Samsung Galaxy S22 вибрати – детальний посібник покупця

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щороку протягом останніх 12 років компанія Samsung презентувала новий модельний ряд Galaxy S. Зараз компанія презентувала новий модельний ряд Galaxy S22, який отримав топові камери, процесори та найбільш інноваційні рішення, які на даний момент може запропонувати Samsung. Ми зібрали для вас всю інформацію та зробили детальну інструкцію, в якій розповімо, який смартфон Samsung Galaxy S22 варто купити в якому випадку.

Galaxy S22 Ultra

У новий модельний ряд входять три моделі, і головна з них – Samsung Galaxy S22 Ultra. По суті, ця модель стала логічною заміною моделей Samsung Galaxy Note, що востаннє виходила близько півтора року тому. У минулорічного Galaxy S21 Ultra була підтримка стилуса, але не було слота для стилуса S Pen прямо у корпусі.

Нова модель отримала прямокутний дизайн з прямими кутами по всьому периметру, що, знову ж таки, нагадує дизайн смартфонів Samsung Galaxy Note. Окрім цього, головними нововведеннями стали найяскравіший на ринку дисплей, топовий чіпсет та збільшений об’єм пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy S22 та Galaxy S22 Plus

І Samsung Galaxy S22, так і Samsung Galaxy S22 Plus не особливо відрізняються від минулорічних Galaxy S21 та Galaxy S21 Plus. У них схожий дизайн, трішки змінений модуль основної камери, а також нові флагмани отримали скляні корпуси, а не пластикові, як минулого року.

До головних нововведень варто віднести оновлене апаратне забезпечення, у першу чергу новий основний сенсор з роздільною здатністю 50 МП. Щоправда, в цілому користувацький досвід Galaxy S22 можна назвати схожим на Galaxy S21, але можливості явно покращені, і загалом це можна назвати шліфуванням вже непоганих Galaxy S21 та Galaxy S21 Plus.

Камери Galaxy S22

У 2021 році камера Samsung Galaxy S21 Ultra була однією з найкращих на ринку, і Galaxy S22 Ultra – це її незначне покращення. По суті, це вже дає дуже непогані гарантії того, що камера цієї моделі буде однією з найкращих на ринку у 2022 році. Samsung Galaxy S22 та Galaxy S22 Plus мають гірші камери, але, що важливо, вони однакові у обох моделях, і не слід буде жертвувати нічим в плані камери при покупці молодшої моделі.

По суті, Samsung Galaxy S22 та Galaxy S22 Plus не підійдуть лише у тому випадку, якщо ви любите зйомку з великої відстані з використанням оптичного наближення, адже у Galaxy S22 Ultra в цьому плані явно ширші можливості. При цьому саме дві молодші моделі Galaxy S22 отримали значне покращення апаратного забезпечення камер – тут використовуються нові основні сенсори 50 МП, що є відчутним кроком у порівнянні зі старішими 12 МП, які використовувалися у Galaxy S21 та Galaxy S21 Plus.

Автономність

У Мережі вже досить багато тестів, які показують, на що здатні Samsung Galaxy S22 в плані автономності. Слід зазначити, що об’єм акумулятора у молодшій моделі та середній на 300 мАг менший, ніж у Galaxy S21 (там він складав 4000 мАг) та Galaxy S21 Plus (4800 мАг), відповідно. На щастя, об’єм акумулятора у Samsung Galaxy S21 Ultra залишився таким самим, як минулого року, і складає 5000 мАг.

Щоправда, зменшення об’єму акумулятора мало б компенсуватися оптимізованим програмним забезпеченням та новим, більш енергоефективним чіпсетом. Також варто згадати про підтримку у середній та старшій моделі швидкої зарядки потужністю 45W (у випадку Galaxy S22 максимальна потужність складає 25W). У обох моделей є підтримка бездротової зарядки потужністю 15W та реверсивної бездротової зарядки. Варто зазначити, що з жодною моделлю не поставляється зарядний пристрій.

Продуктивність

У випадку українського ринку, за роботу усіх трьох смартфонів модельного ряду Galaxy S22 відповідальний чіпсет Samsung Exynos 2200. На жаль, на даний момент про нього відомо небагато, оскільки компанія Samsung не акцентувала увагу на цьому моменті при презентації.

Варто зазначити, що у Galaxy S22 та Galaxy S22 Plus стартовий об’єм оперативної пам’яті складає 8 ГБ, а у Galaxy S22 Ultra – 12 ГБ, і будь-якого з цих стартових варіантів цілком достатньо для середньостатистичного користувача. Щоправда, з внутрішньою пам’яттю все не так однозначно – якщо для Galaxy S22 Ultra об’єм складає 256 ГБ, що дуже добре, у S22 та S22 Plus вирішили використовувати об’єм 128 ГБ, і тут деяким користувачам може не вистачити базової конфігурації.

Програмне забезпечення та оновлення

Усі три смартфони поставляються з Android 12 та One UI 4.1 (злегка оновленою версією One UI 4.0., яка була презентована в листопаді 2021). Що важливо, Samsung змінила свою політику щодо оновлень, і тепер смартфони отримають не лише Android 13 та 14, але й 15 та 16, тобто буде оновлюватися протягом чотирьох років. Окрім цього, смартфони будуть отримувати оновлення безпеки протягом п’яти років.

Важливо зазначити, що для Android-смартфонів це один з найкращих показників. Компанії Samsung вдалося навіть обігнати Google, яка обіцяє покупцям своїх смартфонів три оновлення до нової версії Samsung. В цілому, нові флагмани компанії Samsung можна назвати ідеальним вибором для людей, які люблять приємне та довго підтримуване програмне забезпечення.

Чи варті Samsung Galaxy S22 покупки?

Минулорічні Samsung Galaxy S21 були досить непоганими варіантами, і Galaxy S22 – їхня чудова еволюція. По суті, Samsung Galaxy S22 Ultra можна назвати ультимативним флагманом, який буде залишатися одним з найцікавіших рішень протягом всього 2022 року. Особливо важливим нововведенням стала підтримка вбудованого стилуса, який при цьому поставляється у комплекті.

Samsung Galaxy S22 та Galaxy S22 Plus – це також досить непогані моделі, і їх явно варто розглядати, як варіант для покупки. Особливо приємно, що моделі не лише кращі за своїх попередників у багатьох аспектах, але й отримають більший цикл оновлень.

По суті, єдине питання, яке стоїть достатньо гостро – питання ціни. На старті флагмани Samsung традиційно коштують досить дорого – проблему частково компенсують Samsung Galaxy Buds Pro, які компанія дарує при покупці будь-якої конфігурації всіх моделей Galaxy S22, і якщо ви готові витратити таку суму за смартфон, будь-яка з моделей Galaxy S22 стане чудовим вибором. У випадку, якщо ви готові зачекати зниження ціни і не спішите з покупкою нового смартфона, можна купити Galaxy S22 пізніше, за більш демократичною ціною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.