Смартфони

Названо десять найкращих смартфонів на чистому Android

Share
Час читання: 3 хв.

В одному із випусків на каналі Tech Spurt розповіли, які пристрої з ОС Android найкраще придбати у 2022 році.

У добірку експерта каналу Tech Spurt увійшло десять моделей смартфонів. Деякі з них є різними версіями (Pro і звичайна) одного пристрою.

  1. Google Pixel 4a . Цей варіант сподобається багатьом рахунок чудової камери. І в денний, і вночі апарат дозволить отримувати якісні знімки. До того ж, за габаритами ця модель досить компактна. Завдяки процесору Snapdragon 730G тут можна запускати ігри, і виконувати стандартні завдання досить швидко. Також встановлений екран Pixel 4a з технологією OLED. Є в апарату ще роз’єм для навушників і модуль NFC. Щоправда, картки пам’яті пристрій не підтримує.
  1. Pixel 6, Pixel 6 Pro . У цьому пункті відразу два смартфони : точніше, дві версії пристрою. Обидва апарати дозволяють отримати чудові знімки. Для ігор вони не так підійдуть, як деякі апарати з аналогічною ціною, причому звичайна версія трохи нагрівається в процесі проходження гри. Дисплей тут AMOLED, частота оновлення – 90 Гц (проста версія) та 120 Гц (Pro). Є у флагманів підтримка бездротової зарядки, захист від вологи.
  1. Nokia 8.3 5G . Є цей апарат хорошою альтернативою Pixel-смартфонам. Важить він досить багато – 220 грамів. Також пристрій має отримати оновлення до Android 12, а ще загалом оновлення безпеки від виробника приходитимуть на цей смартфон ще кілька років. Діагональ дисплея становить 6,81 дюйм, роздільна здатність – Full HD+. Правда, технологія екрану тут IPS, а не OLED, але кольори досить приємні. Є підтримка карт пам’яті, як процесор встановлено Snapdragon 765G, який непогано справляється навіть з вимогливими іграми. Працювати пристрій з легкістю зможе весь день завдяки акумулятору 4500 мА * год.
  1. Nokia 5.4 . Ця модель – дешевша і менша за попередню. Тут 6,4-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю 720p. Поки що встановлено на смартфоні Android 11, але незабаром точно з’явиться оновлення до Android 12. Відрізняється пристрій також підтримкою двох SIM-карток, наявністю NFC, слота для картки пам’яті. Процесор Snapdragon 662 дозволить запускати невибагливі ігри. Заряд смартфон тримає цілий день. Якщо фото виходять з цього апарату досить хорошими, то для зйомки відео експерт радить вибрати іншу модель.
  1. Nokia XR20 . Відрізняється смартфон наявністю стійкого до падіння екрану Gorilla Glass Victus. Також він захищений за військовим стандартом MIL-STD-810H і витримує падіння майже з двох метрів, екстремальні температури, вологість. Є тут і вологозахист – IP68. Користувача чекає три роки оновлень операційної системи та чотири роки – оновлень безпеки. Надається власнику та можливість розширення сховища. Дисплей у пристрою – 6,67 дюйма, Full HD+. Є підтримка бездротової зарядки. Проте продуктивність тут досить обмежена.
  1. Motorola RAZR 5G . Супергнучкий смартфон з 6,2-дюймовим OLED-дисплеєм. Існує із зовнішнього боку у нього і другий дисплей – на ньому відображаються повідомлення, якщо апарат знаходиться в складеному вигляді. Оснащений пристрій процесором Snapdragon 765, 8 ГБ ОЗП, основною камерою 48 МП.
  1. Motorola Moto Edge 20 Series . Підійде для повсякденних завдань. Встановлено тут процесор Mediatek 720, обсяг внутрішньої пам’яті – 128 ГБ, ОЗП – 12 ГБ. Робота протягом дня забезпечується завдяки акумулятору ємністю в 5000 мА*г. Діагональ OLED-дисплея пристрою становить 6,7 дюйма, частота оновлення – 144 Гц. Щодо камери, то оснащена модель 108-мегапіксельним основним модулем з оптичним зум-об’єктивом.
  1. Moto G200 5G . В іграх цей смартфон забезпечує відмінну продуктивність, щоправда, спеціальної технології охолодження тут немає. Завдяки 108-мегапіксельній основній камері, апарат дозволяє отримати відмінні знімки при будь-якому освітленні. У той же час дисплей встановлений IPS, а не OLED, відсутній роз’єм для навушників.
  1. Moto G31 . Смартфон має пластиковий корпус, може похвалитися захистом від бризок. Крім того, тут встановлений 6,4-дюймовий OLED-екран. Продуктивність досить стандартна, обсяг оперативної пам’яті – 4 ГБ. Можна запускати на цьому пристрої невибагливі ігри, при цьому з повсякденними завданнями справляється апарат добре. Місткість акумулятора становить 5000 мА*год. Відео можна знімати на Moto G31 максимум у Full HD, а камера при слабкому освітленні робить не дуже якісні знімки. З інших функцій смартфона – наявність NFC, роз’єм для навушників, можливість розширення пам’яті.
Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Розбір iPhone 16 розкрив спрощену систему заміни акумуляторів

    Модельний ряд iPhone 16 отримав кілька покращень у плані ремонтопридатності. Найбільш значущим нововведенням є використання…

    22.09.2024

    Нова Siri з Apple Intelligence може бути представлена раніше запланованого

    Згідно з останнім випуском інформаційного бюлетеня Марка Гурмана Power On, оновлена версія Siri з використанням…

    22.09.2024

    Низький попит призведе до падіння цін на iPhone 16

    Попри високі очікування, початкові продажі iPhone 16 виявилися нижчими за прогнозовані. Аналітики вважають, що причиною…

    22.09.2024

    Джоні Айв у співпраці з OpenAI створюють смартфон, який переверне ринок

    Легендарний колишній дизайнер Apple Джоні Айв спільно з OpenAI, яка останнім часом привертає багато уваги…

    22.09.2024

    iPhone 16 Pro Max пройшов перевірку на міцність від JerryRigEverything

    Автор YouTube-каналу JerryRigEverything продовжує тестувати на міцність популярні смартфони, і його нове відео присвячене флагманському…

    22.09.2024

    Google Pixel 9 Pro Fold представив нову ексклюзивну можливість для відеодзвінків

    Google Pixel 9 Pro Fold отримав унікальну функцію для онлайн-відеодзвінків, яка тепер доступна в Google…

    22.09.2024