Смартфони

Ось яким буде Android 13: скріншоти та нові можливості

Share

Цього року Google випустить Android 13. Сайт Android Police зібрав всю інформацію, відому до теперішнього часу про це оновлення.

Android 13 носить всередині Google кодове ім’я Tiramisu, але невідомо, чи використовуватиметься воно надалі. Android 12 називався Snow Cone, Android 11 – Red Velvet Cake, а Android 10 – Quince Tart, але ці назви, на відміну від попередніх версій Android, не використовувалися публічно.

Власники смартфонів на базі Android 13 зможуть швидко обмінюватися файлами та інформацією, коли пристрої знаходяться поруч один з одним. Нова функція носить назву Media ЕЕЕ (напевно вона буде замінено на більш милозвучне), вона є логічним розвитком Nearby Share, але залучає не NFC, а Bluetooth і Wi-Fi Direct.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Програми будуть вимагати дозвіл на надсилання повідомлень, і якщо не надати його, не зможуть турбувати користувача пушами. У ранніх версіях Android цей дозвіл видається за замовчуванням, тому повідомлення від настирливих програм доводиться відключати вручну.

В Android 13 буде додана утиліта, що дозволяє камері сканувати QR-код, причому зчитування кодів можна буде запускати максимально швидко прямо зі сторінки блокування. Камера в iOS давно вміє читати QR-коди, а з їх широким розповсюдженням компанія Google просто не могла проігнорувати потреб користувачів, яким досі доводиться встановлювати для цього сторонній софт.

У системних налаштуваннях з’явиться можливість вибирати локалізацію для кожної встановленої програми або гри незалежно від того, яка мова використовується в інтерфейсі операційної системи. Локалізацію можна вибрати у налаштуваннях програм.

Функції PhantomProcessKiller та TARE (The Android Resource Economy) будуть стежити за тим, як програми споживають ресурси у фоновому режимі та зможуть обмежувати їх, заморожувати або вивантажувати з пам’яті. Це дозволить уникнути передчасного розрядження акумулятора та продовжити час автономної роботи пристрою.

У смартфонах на базі Android 13 з’явиться підтримка UWB (Ultra-wide band або), яка дозволить реалізувати у додатках безліч нових можливостей (наприклад, пошук гаджетів з точністю до сантиметра або керування гаджетами розумного будинку при наведенні смартфона до будь-якого з них). Підтримка UWB є у смартфонах Apple, а компанія Google встановила UWB-антену у смартфон Pixel 6 Pro, але потенціал цієї технології поки що не задіяний повною мірою.

Android 13 стане першою версією Android, в якій реалізовано повноцінну підтримку Bluetooth Low-Energy Audio. Ця технологія дозволяє передавати звуковий сигнал більш економно за збереження тієї ж якості або стримувати звук відразу кілька навушників або колонок.

Android 13 з’явиться опція, що дозволяє відключити запуск Google Assistant по довгому натисканні на кнопку домашньої сторінки в режимі жестів. На деяких моделях (наприклад, у серії Pixel 6) помічника можна викликати довгим натисканням на кнопку увімкнення/вимкнення.

Регулювати гучність для всіх підключених акустичних пристроїв можна буде незалежно один від одного. Вони з’являться окремі звукові регулятори.

Годинник на сторінці блокування можна буде налаштувати – вони можуть бути великими, як раніше, або мініатюрними. Крім того, на сторінці блокування з’явиться опція з можливістю вибору облікового запису, доданого на пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Прочитал статью "Вот каким будет Android 13" и понял, всё что мне нужно в телефоне уже давно изобретено и улучшено. Ничего в статье не понял. Какой-то улучшенный блютуз? Google Assistant??? Ещё быстрейшая передача файлов??? Мне одному пофиг на это? Уважаемые разработчики после ваших новшеств приходится менять телефон ☎, потому что он начинает тупить. А мне это не надо

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Android
  • Останні записи

    Чому WhatsApp досі зручніше та безпечніше Telegram

    Якщо попросити пошуковик порівняти WhatsApp і Telegram, то він видасть кілька сотень матеріалів, у кожному…

    30.04.2024

    Дешевше та якісніше: DJI представила крихітний дрон Mini 4K

    Міні-дрон важить всього 249 грамів і має складний дизайн, завдяки чому його можна з легкістю…

    30.04.2024

    Що робити, якщо вам постійно бракує пам’яті у смартфоні

    Навряд чи сьогодні знайдеться хоча б один користувач Android, який ніколи не стикався з нестачею…

    30.04.2024

    Xiaomi Redmi Note 13 Pro: Все ще топ за свої гроші

    Доброго часу, дорогі читачі. Сьогодні ми поговоримо про смартфон Xiaomi Redmi Note 13 Pro –…

    30.04.2024

    iPhone 16: витік розкриває розміри екрану та дизайн камери

    iPhone відкидає свою тінь уперед: незважаючи на те, що презентація відбудеться лише у вересні, на…

    30.04.2024

    На тлі популярності штучного інтелекту прибуток Samsung виріс майже в 10 разів

    Прибуток Samsung злетів більш ніж на 900% за підсумками першого кварталу 2024 року. Південнокорейська компанія…

    30.04.2024