Смартфони

Секрети MIUI: 5 маловідомих функцій у Xiaomi

Share

Зазвичай виробники смартфонів та розробники прошивок намагаються максимально голосно та докладно заявляти про нові фішки, які з’являються у свіжих пристроях та нових версіях програмного забезпечення.

При цьому сучасний світ є шаленим потоком інформації, в якому ми можемо упустити важливі нюанси. Ми знайшли п’ять цікавих можливостей для прошивки MIUI, про які знають далеко не всі.

Створення колажів

Програма “Галерея” у прошивці MIUI дозволяє не просто переглядати зображення та робити різні цікаві штуки. Наприклад, якщо натиснути на значок з трьома точками і вибрати рядок “колаж”, ви зможете поєднати кілька зображень в одне, додаючи цікаві ефекти та рамки. Все це виглядає дуже незвично та здорово. Після створення колаж можна надіслати друзям або опублікувати у будь-якій соціальній мережі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Монтаж видео

Продовжуючи розкривати можливості галереї, не можна не згадати про вбудований редактор відео. Вам не потрібно бути професійним редактором або мати потужний комп’ютер, монтувати, редагувати та склеювати відео можна прямо на смартфоні. Тиснемо на три точки в галереї і вибираємо потрібний пункт.

Видалення об’єктів з фото

Сучасні смартфони можуть похвалитися можливостями штучного інтелекту. Спеціальні алгоритми дозволяють аналізувати фотографії, після чого користувач може видаляти з них відблиски, об’єкти або навіть людей, які випадково потрапили до кадру.

Додавання субтитрів

Ви можете зробити відео більш інформативним або веселим, якщо додати до відеоряду ще й текстовий опис/субтитри. Робиться це дуже просто, у галереї вибираємо відео, починає редагування файлу, після чого тиснемо на іконку “Субтитри”.

Зміна неба

Ще одна ШІ-фішка дозволяє редагувати небо на ваших знімках. Якщо ви зробили фотографію вдень, але вважаєте, що цей кадр виглядав би краще в заході сонця або при іншому освітленні, змінити фото можна за допомогою галереї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: MIUIXiaomi
  • Останні записи

    У смартфонах Xiaomi виявлено критичні вразливості – що відомо

    У смартфонах Xiaomi виявлено понад 20 критичних уразливостей, які не виправляються роками. Дірявими виявилися обидві…

    07.05.2024

    Інсайдери розкривають подробиці про майбутні складні смартфони Xiaomi – Mix Fold 4 і Mix Flip

    Xiaomi, здається, має намір зміцнити свої позиції на ринку складаних смартфонів. За інформацією інсайдерів, китайський…

    07.05.2024

    Windows 10 чи Windows 11: яку операційну систему краще обрати у 2024 році

    З появою нової операційної системи Windows 11 багато користувачів запитують: чи варто встановлювати Windows 10…

    07.05.2024

    Графічний процесор Sony PlayStation 5 Pro може отримати максимальну частоту 2,35 ГГц та збільшений кеш

    Фахівці відомого YouTube каналу Digital Foundry обговорили в новому подкасті характеристики графічного процесора ігрової консолі Sony PlayStation…

    07.05.2024

    Microsoft випустить ШІ-конкурента GPT-4 та Google Gemini

    Корпорація Microsoft збирається випустити свого чат-бота, який стане конкурентом популярних ШІ-моделей GPT-4 та Google Gemini.…

    07.05.2024

    У Apple з’явиться Pro-версія стілус Apple Pencil

    За кілька годин до свіжого заходу Apple, в мережі з'явився цікавий витік. Так, окрім нових…

    07.05.2024