Смартфони

Смартфони дуже скоро подорожчають

Share

Тайванський виробник чіпсетів MediaTek підвищить ціни на деякі чіпи для смартфонів. Очікується, що зростання становитиме близько 15%, повідомляє TelecomTalk з посиланням на джерела.

Компанія планує збільшити ціни за іншими великими виробниками чіпів. Уточнюється, що в першу чергу подорожчають процесори MediaTek із вбудованими 4G-модемами, їхня вартість зросте на 15%, водночас ціна на моделі з 5G зросте на 5%.

Основною причиною цього кроку є збільшення загальної вартості виробництва заводу TSMC. Подорожчання чіпсетів, швидше за все, приведе до зростання вартості смартфонів, повідомляє TelecomTalk.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше повідомлялося, що виробництво iPhone 13 доведеться скоротити. За даними Bloomberg, Apple зробить у 2021 році на 10 мільйонів iPhone 13 менше, ніж планувалося раніше.

Причина скорочення виробництва — дефіцит чіпів, що триває. Вони необхідні для збирання гаджетів, пише Bloomberg. За даними співрозмовників агентства, у планах Apple на останні три місяці значилося виробництво 90 мільйонів нових моделей iPhone.

Але ці плани доведеться скоригувати, оскільки компанії Broadcom та Texas Instruments не зможуть поставити на заводи потрібну кількість деталей. Скорочення виробництва iPhone 13 в 2021 очікується в межах 10 мільйонів пристроїв.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024