Смартфони дуже скоро подорожчають

Причиною стало подорожчання важливої ​​складової

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тайванський виробник чіпсетів MediaTek підвищить ціни на деякі чіпи для смартфонів. Очікується, що зростання становитиме близько 15%, повідомляє TelecomTalk з посиланням на джерела.

Компанія планує збільшити ціни за іншими великими виробниками чіпів. Уточнюється, що в першу чергу подорожчають процесори MediaTek із вбудованими 4G-модемами, їхня вартість зросте на 15%, водночас ціна на моделі з 5G зросте на 5%.

Основною причиною цього кроку є збільшення загальної вартості виробництва заводу TSMC. Подорожчання чіпсетів, швидше за все, приведе до зростання вартості смартфонів, повідомляє TelecomTalk.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше повідомлялося, що виробництво iPhone 13 доведеться скоротити. За даними Bloomberg, Apple зробить у 2021 році на 10 мільйонів iPhone 13 менше, ніж планувалося раніше.

Причина скорочення виробництва — дефіцит чіпів, що триває. Вони необхідні для збирання гаджетів, пише Bloomberg. За даними співрозмовників агентства, у планах Apple на останні три місяці значилося виробництво 90 мільйонів нових моделей iPhone.

Але ці плани доведеться скоригувати, оскільки компанії Broadcom та Texas Instruments не зможуть поставити на заводи потрібну кількість деталей. Скорочення виробництва iPhone 13 в 2021 очікується в межах 10 мільйонів пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.