Новий патент Apple підтверджує розробку телефону iPhone Fold

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про iPhone Fold (або iPhone Flip) ходили чутки і хоча цей iPhone навряд чи вийде найближчим часом, з’являється все більше свідчень того, що він знаходиться в розробці, причому найостаннішою ознакою є новий патент Apple.

Цей патент під назвою «Електронні пристрої з фрикційними петлями з композитного волокнистого матеріалу», помічений Phone Arena, призначений для міцних, але тонких петель.

Звичайно, шарнір не обов’язково повинен бути для складного телефону – він може бути для ноутбука або ще чогось, що є типом пристрою, згаданого в патенті. Але те саме можна сказати про смартфони і частина опису говорить, що «електронний пристрій може мати гнучкий шар, такий як гнучкий дисплей, який перекриває шарнірну конструкцію».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отже, петля, яка працює із гнучким дисплеєм і може бути використана на телефоні? Це безперечно схоже на те, що Apple могла б вбудувати в складаний iPhone.

Як і завжди у випадку з патентами варто відзначити, що хоч це і є доказом того, що Apple вивчає ідею цього шарніру, це не гарантує, що він використовуватиметься в новому складному смартфоні або взагалі не може з’явитися на ринку довгий час.

Зараз скаладні телефони є нішевими пристроями, незважаючи на спроби Samsung їх популяризувати. Компанія досягла деякого прогресу, але він дуже повільний і цьому не сприяє той факт, що ніякі інші компанії не роблять зусиль для використання цієї технології.

Але якщо у якогось бренду і є більше шансів зробити складані телефони краще, ніж у Samsung, це Apple. Крім того, що Apple є великим брендом з лояльними клієнтами, її шанувальники також звикли платити високі ціни за телефони, тому неминуча висока вартість iPhone Flip не налякає надто багатьох людей.

Тим не менш, немає жодних сумнівів у тому, що Apple спостерігала і вчилася у Samsung, тому, яким би популярним в кінцевому підсумку став iPhone Flip, інженерам компанії, частково доведеться подякувати Samsung.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.