iPhone 13 Pro Max порівняли з OnePlus 9 Pro за якістю камер (ФОТО)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У нещодавньому випуску на YouTube-каналі «Чесний блог» протестували роботу камер двох смартфонів Apple і OnePlus.

Філіп Бєліков, ведучий каналу, перевірив камери флагманів iPhone 13 Pro Max і OnePlus 9 Pro в зйомці фото і відео. У деяких моментах китайський конкурент випереджав Apple.

Якість відеозйомки тестувалося з фронтальної камери, основної, ширококутної. Кут огляду при запису відео з Фронталки у iPhone 13 Pro Max ширши1, тому в кадр входить більша кількість об’єктів; при цьому стабілізація працює краще на OnePlus. За функціональністю продукт Apple, проте, однозначно випереджає OnePlus: наприклад, у нього є режим кіноефектів (при якому, до речі, сильно висвітлюються очі), в той час як у останнього його немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Full HD 30 к / с на OnePlus картинка виходить трохи темніший, ніж на iPhone. Стабілізація працює однаково в обох моделей як на ширококутній камері, так і на основній. При збільшенні в 9-10 разів деталі чіткіше видно на Apple. З триразовим збільшенням на iPhone зображення починає «хитатися», тобто стабілізація працює гірше. А з точки зору ширококутної камери різниця у апаратів лише в перенесенні кольорів: на продукті Apple картинка виходить світліше, а на OnePlus – більш сіруватою.

При 4К і 60 к / с відмінностей в зйомці практично немає. Правда, небо на китайському OnePlus досить сильно засвічується, в той час як iPhone все передає більш природно.

У нічний час при зйомці на ширококутний об’єктив на iPhone виходить більш «димчастий» картинка, за словами експерта. У той же час динамічний діапазон тут краще і засветов видно менше. При максимальному дев’ятикратному збільшенні iPhone 13 Pro Max теж виходить переможцем: зображення в порівнянні з OnePlus у нього більш чітке.

При зйомці яскравих об’єктів ввечері на iPhone помітні відблиски, яких немає на китайському смартфоні. Незважаючи на те що кольори більш яскраві і насичені на першому з названих пристроїв, на другому стабілізація однозначно краще і іноді зустрічається менше засветов. Приблизно однакові результати виходять при запису відео з ширококутних камер апаратів.

Якщо говорити в цілому, то смартфони знімають відео за якістю досить близько один до одного. Різниця часом полягає лише в куті огляду, стабілізації, деталях, наявності засветов, відблисків.

Фотографії теж виходять на смартфонах схожими, за винятком декількох відмінностей. У нічний час шумів на OnePlus видно більше, ніж на iPhone. При цьому якщо фотографувати будівлі здалеку, то помітні сильні засвітки на 13-й моделі iPhone, а ось китайський конкурент з ними справляється. На телеоб’єктив приємніше фото при збільшенні на Apple. По перенесенню кольорів теж однозначно краще iPhone: OnePlus видає яскраві жовті знімки. Вечірні фото в цілому на iPhone виходять вдаліше, в той же час на OnePlus – більш якісний телеоб’єктив.

У режимі портрета при природному освітленні, проте, OnePlus показує гідні результати. Засветов у нього менше і кут огляду більше. У той же час розмивається задній фон набагато сильніше, ніж на iPhone 13 Pro Max, і особа обробляється гірше. На телевик при цьому приємніше за кольорами фотографія вийшла на OnePlus. В цілому сильніше обробляє фото в цьому режимі смартфон китайського виробника.

У приміщенні, як зазвичай, iPhone робить фото в теплих тонах на основну камеру і на телевик. Це помітно при порівнянні з OnePlus, де відтінки більш холодні. Але більш «живо» і натурально виходить все на пристрої Apple. Ще одна деталь, яка була відзначена і раніше, – сильне розмиття фону у OnePlus.

А ось якщо фотографувати людини в неоновому світлі, то iPhone сильно засвічує ці частини знімка. OnePlus в таких складних умовах справляється краще. Узагальнюючи все сказане вище, провідний зазначає, що в портретних фото лідирує також iPhone 13 Pro Max.

Останнє – фотографії будівель і природи днем. У ясну погоду iPhone видає більш блакитні знімки, в той час як OnePlus – тепліші. А ось по деталях, як не дивно, вигравав останній, в тому числі при десятикратному збільшенні. Фото виходять в похмуру погоду яскравіше теж на 9 Pro. Тобто днем ​​смартфон китайського виробника показав дуже гідні результати, найчастіше обходячи iPhone за 50 000 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.