Смартфони

Кращі флагманські смартфони Huawei і Xiaomi порівняли за якістю камер

Share

На каналі “Чесний блог” в YouTube вийшов огляд фото і відео з Huawei P50 Pro і Xiaomi 11 Ultra в різних умовах.

Ведучий каналу, протестував апарати преміум-класу компаній Huawei і Xiaomi. Якість фотографій і відеороликів перевірялося як в денних, так і в вечірніх / нічних умовах. За підсумками порівняння кожен з смартфонів показав найкращі результати в різних категоріях.

Першим перевірялося якість відео. На фронтальній камері Huawei ввечері виразно видно зелений відтінок, в той час як на Xiaomi кольору природна. Те ж можна сказати про деталізацію: у P50 Pro вона помітно гірше. Єдине, в чому вдається 11 Ultra випередити конкурента, – це функціональність: є можливість зробити кут огляду ширшим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Full HD 30 к / с з основної камери в вечірній час теж перемагає Xiaomi. Картинка у нього виходить з великою кількістю деталей, шумів не так багато, як на Huawei, хоча видно помаранчеві відтінки на відео. Ширококутова камера в порівнянні з P50 Pro у 11 Ultra виявляється слабкою. При наближенні в кілька разів більше чітка, контрастна і приємна картинка знову виходить на Xiaomi. А ось при десятикратному збільшенні деталізація стає краще на Huawei.

Вдень ситуація змінюється. У Xiaomi виходять на відео більш насичені кольори, ніж у Huawei. А ось з точки зору деталей вони приблизно однакові.

У 4К 60 к / с в приміщенні більш правильна і природне перенесення кольорів – у Xiaomi. В цілому у нього картинка виходить цікавіше і з меншою кількістю шумів. Стабілізація у обох апаратів працює добре, хоча ведучому вона більше подобається у 11 Ultra.

В цілому між смартфонами є відмінності в відеозйомці в залежності від освітлення. Вдень у Huawei сильно помітний недолік насиченості кольорів (зображення занадто блякло), а вночі при десятикратному збільшенні він показує кращі результати по деталізації. Xiaomi ж в денний час дає більш цікаву за кольорами картинку, а у вечірні години показує кращу деталізацію, однак програє конкуренту при збільшенні об’єктів в 10 разів.

З точки зору фото у цих смартфонів все зовсім по-іншому. Першим тестом стали фотографії в нічний час при збільшенні. Шумов на Huawei виявилося помітно більше, а ось по деталях цей апарат показав результат трохи краще. Передача кольору природніше при цьому на Xiaomi. І приблизно така ж ситуація зберігається на практично всіх вечірніх і нічних фотографіях будівель, хоча часом P50 Pro робить знімки краще в подібних умовах, а 11 Ultra перемагає з точки зору деталей.

Вдень фото архітектури виходять приблизно однаковими. Хоча при цьому на Xiaomi кольору трохи більш холодні, ніж на Huawei. Але насиченості і контрасту приємніше виглядають знімки осінніх дерев з Huawei. А ось Xiaomi видає занадто бліду картинку. При 10-кратному і 4-кратному збільшенні знову P50 Pro обходить конкурента. На широкоугольную камеру фотографії практично ідентичні, а на основну – у Huawei менше кут захоплення, однак в іншому знімки схожі.

В портретному режимі днем ​​краще відпрацьовує найчастіше Xiaomi. При цьому у нього немає можливості знімати портрети без збільшення зображення, на відміну від P50 Pro, який в цілому пропонує більшу кількість функцій камери. Незважаючи на кращу функціональність, особа на Huawei виходить іноді занадто “плоским” і по деталях він теж програє, зазначає експерт. А ось в приміщенні при штучному освітленні Xiaomi сильно “желтит”, а також засвічує яскраві деталі.

Вночі з передачею кольору справляється краще Huawei. Те ж саме з точки зору деталізації, засветов, хоча шумів у нього іноді більше. А ось за якістю нічних фотографій на ширококутний об’єктив і при збільшенні однозначно виграє Xiaomi.

На Селфі Xiaomi часто засвічує небо, однак по деталізації фото у нього більш приємні. На Huawei ж потрібно постійно включати вручну розмиття заднього фону, хоча він здатний робити гарні знімки і без цього ефекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Свідома диверсія: месенджер Telegram заблокував чат-боти СБУ, ГУР та Мінцифри для повідомлень про ворога

    Месенджер Telegram, який належить Павлу Дурову, ввечері 28 квітня несподівано та без попереджень заблокував низку…

    29.04.2024

    В iOS 18 Apple кардинально змінить всі вбудовані програми

    Інсайдер і журналіст Bloomberg Марк Гурман поділився інформацією про кілька серйозних змін у iOS 18,…

    29.04.2024

    Vivo X100s отримає функцію портретного штучного інтелекту Four Seasons

    Vivo готується до запуску нових моделей X100 у травні. Ми очікуємо запуск трьох нових моделей,…

    29.04.2024

    Xiaomi випустила недорогий та потужний пауербанк на 20 000 мАг

    Черговою новинкою Xiaomi став компактний портативний акумулятор із вбудованим кабелем та можливістю одночасної зарядки одразу…

    29.04.2024

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024