Кращі флагманські смартфони Huawei і Xiaomi порівняли за якістю камер

На каналі “Чесний блог” в YouTube вийшов огляд фото і відео з Huawei P50 Pro і Xiaomi 11 Ultra в різних умовах.

Ведучий каналу, протестував апарати преміум-класу компаній Huawei і Xiaomi. Якість фотографій і відеороликів перевірялося як в денних, так і в вечірніх / нічних умовах. За підсумками порівняння кожен з смартфонів показав найкращі результати в різних категоріях.

Першим перевірялося якість відео. На фронтальній камері Huawei ввечері виразно видно зелений відтінок, в той час як на Xiaomi кольору природна. Те ж можна сказати про деталізацію: у P50 Pro вона помітно гірше. Єдине, в чому вдається 11 Ultra випередити конкурента, – це функціональність: є можливість зробити кут огляду ширшим.

У Full HD 30 к / с з основної камери в вечірній час теж перемагає Xiaomi. Картинка у нього виходить з великою кількістю деталей, шумів не так багато, як на Huawei, хоча видно помаранчеві відтінки на відео. Ширококутова камера в порівнянні з P50 Pro у 11 Ultra виявляється слабкою. При наближенні в кілька разів більше чітка, контрастна і приємна картинка знову виходить на Xiaomi. А ось при десятикратному збільшенні деталізація стає краще на Huawei.

Вдень ситуація змінюється. У Xiaomi виходять на відео більш насичені кольори, ніж у Huawei. А ось з точки зору деталей вони приблизно однакові.

У 4К 60 к / с в приміщенні більш правильна і природне перенесення кольорів – у Xiaomi. В цілому у нього картинка виходить цікавіше і з меншою кількістю шумів. Стабілізація у обох апаратів працює добре, хоча ведучому вона більше подобається у 11 Ultra.

В цілому між смартфонами є відмінності в відеозйомці в залежності від освітлення. Вдень у Huawei сильно помітний недолік насиченості кольорів (зображення занадто блякло), а вночі при десятикратному збільшенні він показує кращі результати по деталізації. Xiaomi ж в денний час дає більш цікаву за кольорами картинку, а у вечірні години показує кращу деталізацію, однак програє конкуренту при збільшенні об’єктів в 10 разів.

З точки зору фото у цих смартфонів все зовсім по-іншому. Першим тестом стали фотографії в нічний час при збільшенні. Шумов на Huawei виявилося помітно більше, а ось по деталях цей апарат показав результат трохи краще. Передача кольору природніше при цьому на Xiaomi. І приблизно така ж ситуація зберігається на практично всіх вечірніх і нічних фотографіях будівель, хоча часом P50 Pro робить знімки краще в подібних умовах, а 11 Ultra перемагає з точки зору деталей.

Вдень фото архітектури виходять приблизно однаковими. Хоча при цьому на Xiaomi кольору трохи більш холодні, ніж на Huawei. Але насиченості і контрасту приємніше виглядають знімки осінніх дерев з Huawei. А ось Xiaomi видає занадто бліду картинку. При 10-кратному і 4-кратному збільшенні знову P50 Pro обходить конкурента. На широкоугольную камеру фотографії практично ідентичні, а на основну – у Huawei менше кут захоплення, однак в іншому знімки схожі.

В портретному режимі днем ​​краще відпрацьовує найчастіше Xiaomi. При цьому у нього немає можливості знімати портрети без збільшення зображення, на відміну від P50 Pro, який в цілому пропонує більшу кількість функцій камери. Незважаючи на кращу функціональність, особа на Huawei виходить іноді занадто “плоским” і по деталях він теж програє, зазначає експерт. А ось в приміщенні при штучному освітленні Xiaomi сильно “желтит”, а також засвічує яскраві деталі.

Вночі з передачею кольору справляється краще Huawei. Те ж саме з точки зору деталізації, засветов, хоча шумів у нього іноді більше. А ось за якістю нічних фотографій на ширококутний об’єктив і при збільшенні однозначно виграє Xiaomi.

На Селфі Xiaomi часто засвічує небо, однак по деталізації фото у нього більш приємні. На Huawei ж потрібно постійно включати вручну розмиття заднього фону, хоча він здатний робити гарні знімки і без цього ефекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.