У всіх моделях iPhone 13 виявлено критичний недолік

Власники iPhone 13 виявили, що при зйомці у вечірній і нічний час, коли сонце вже сховалося за горизонтом, на фотографіях з’являються відблиски, примари і просто артефакти. Вони виникають всякий раз, коли при фотографуванні будь-якого об’єкта або людини в кадр потрапляють яскраві світні предмети. 

Подібна проблема вперше з’явилася в iPhone 7, а виникла вона через те, що Apple почала використовувати сапфірове скло для своїх телефонів, принаймні для захисту об’єктива камери. Однак в цій моделі проблема такого роду виявлялася вкрай рідко, ставши особливо помітною з виходом на ринок iPhone 11 і iPhone 12. Таким чином, вже другий рік поспіль «яблучна» корпорація не приділяє цьому неполадку якесь реальне значення.

Можна було б припустити, що виправити цю проблему неможливо, проте досвід ряду інших виробників, в тому числі Vivo і Xiaomi, говорить про зворотне. Коли користувачі деяких моделей телефонів від цих брендів почали скаржитися на подібну неполадки дані виробники, як і інші, знайшли спосіб вирішити проблему, завдаючи на лінзи спеціальне покриття, що запобігає в переважній більшості випадків поява будь-яких відблисків і засветов. 

Подібне рішення зустрічається навіть в недорогих телефонах на Android, але з якихось причин Apple не захотіла вирішувати подібну проблему в iPhone 13, iPhone 13 Pro і в iPhone 13 Pro Max, як і в інших моделях фірмових мобільних пристроїв, випущених за останні роки.

iPhone 12 зліва, iPhone 13 справа
Vivo X70 Pro зліва, iPhone 13 справа

Вирішити цю проблему жодним чином самостійно не представляється можливим, тому що носить вона виключно апаратний характер. З огляду на те, що в нових iPhone 13 компанія Apple значно збільшила розмір камери і внесла дуже значні зміни в її конструкцію, користувачі були впевнені і переконані в тому, що набридлива проблема нарешті опиниться вирішена, однак на ділі цього не сталося.

Більш того, проблема не стала більш гострою або слабше вираженою, тобто не змінилося геть зовсім нічого, принаймні в порівнянні з iPhone 12, які вийшли на ринок в 2020 році. У подібному становищі справ, звичайно, навіть і близько немає нічого хорошого, але це саме та реальність, з якою всім доведеться так чи інакше зіткнутися при покупці нових флагманів «яблучної» корпорації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.