Експерт провів порівняльний тест камер iPhone 13 Pro і Google Pixel 5 (ФОТО, ВІДЕО)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналіст Phandroid Нік Грей провів порівняльний тест камер флагманів Apple і Google. Незважаючи на схожу конфігурацію потрійні тильні модулі, моделі помітно різняться своїм підходом до зйомки та іншими технічними особливостями.

Камера iPhone 13 Pro включає три 12-мегапіксельних сенсора з різною світлосилою і типом об’єктива. Мінімальна апертура у флагмані Apple становить f / 1.5 при еквівалентній фокусній відстані 26 міліметрів. Гаджет також підтримує 3-кратний оптичний зум.

Google Pixel 5 обзавівся датчиками на 12, 16 і 8 мегапікселів. При цьому світлочутливість головного сенсора моделі у нього нижче – її значення становить f / 1.7. Обидва смартфони здатні записувати 4K-відео зі швидкістю до 60 кадрів в секунду.

В ході тестування Нік Грей зазначив, що Google продовжує активно використовувати програмні алгоритми для підвищення якості зйомки, покладаючись здебільшого саме на ПЗ, а не на апаратну складову. По завершенні масштабної фотосесії журналіст не зміг вибрати однозначного переможця імпровізованої «фотобитви», залишивши рішення за читачами блогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.