Google представила нові функції Android для всіх користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні релізу Android 12 Google представила кілька нових функцій, які будуть доступні і користувачам інших версій мобільної ОС. Їх інтеграцію в усі підтримувані пристрої компанія пообіцяла виконати найближчим часом.

Одним з найбільш яскравих нововведень стане можливість використовувати смартфон в якості пульта дистанційного керування телевізорами на Android, що істотно спростить введення тексту і навігацію. Крім того, в налаштуваннях ОС з’явиться перемикач Project Activate – за допомогою цієї функції можна буде управляти смартфоном за допомогою міміки і рухів очей.

Голосовий помічник Google Assistant «вивчить» команди, які спростять взаємодію користувача зі штатними додатками на зразок «Нагадувань». А для платформи Android Auto компанія представила новий додаток GameSnacks, завдяки якому можна буде запускати гри на екрані головного пристрою, коли автомобіль припаркований. Для цієї версії ОС також оновиться популярний додаток-навігатор Waze.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, Google пообіцяла, що незабаром папки з можливістю блокування на рівні системи перестануть бути ексклюзивом серії смартфонів Pixel. Отримає нововведення і екранна клавіатура Gboard. У їх числі – поділ буфера обміну і швидкий доступ до скриншотам.

У функції Nearby Share незабаром з’явиться можливість відправки контенту на будь-які пристрої, а не тільки ті, що можуть виявляти гаджет відправника. Нарешті, найближчим часом в Android з’явиться штатна функція Heads Up, яка буде періодично нагадувати користувачеві про необхідність бути уважнішими під час використання смартфона при русі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.