Названо смартфони, які знімають в 8K в 2021 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом останніх кількох років, запис відео в форматі 4K вже стала стандартом для більшості флагманських і середньобюджетних моделей смартфонів. Цілком очікувано, що деякі виробники намагаються розширити можливості своїх смартфонів і поступово додають їм можливість знімати відео у форматі 8K (7680 × 4320 пікселів). Таких смартфонів на ринку представлено не так багато і більшість з них коштують дорого, тобто це флагманський сегмент. Відповідно до цього, зараз будуть названі смартфони, які знімають відео в форматі 8K в 2021 році.

Для початку короткий перечень смартфонів по брендам:

  • Xiaomi: Mi 10, Mi 10T, Mi 11 та суббренд POCO F2 Pro
  • Asus: ZenFone 7, ZenFone 8, ROG Phone 3 та ROG Phone 5
  • Samsung: Galaxy S20 (серія), Galaxy S21 (серія), Galaxy Note 20 (серія)
  • OnePlus 9
  • LG V60 ThinQ

Як бачите, при великому бажанні придбати смартфон, який буде підтримувати запис відео в 8K, не важко, так як їх досить багато і всі вони працюють під управлінням Android. Тепер може виникнути логічне запитання, чому в списку відсутні смартфони компанії Apple ?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як не дивно, але останнім часом, компанія Apple не поспішає додавати щось нове в свої смартфони і iPhone 12 а також iPhone 13 тому приклад. Причин, чому вони такі повільні з цим може бути багато, але на думку спадає тільки одна серйозна – досконалість технології і максимальна ефективність. Ймовірно, що Apple просто не має можливості або просто не готова до введення 8K на своїх смартфонах, або ж їх бачення 8K відрізняється від того, яке зараз можна зустріти в сучасних смартфонах.

Тепер про недоліки 8K

Недоліків в 8K не так багато, але вони все-таки присутні. Серед найбільших варто наголосити на тому, що швидкість кадрів в секунду в 8K набагато нижча, ніж в 4K. Також варто відзначити, що сенсу в 8K не буде до тих пір, поки не буде можливості переглядати ці відео на екранах з підтримкою 8K.

Наступна причина полягає в тому, що відео записано в 8K займають неймовірно велика кількість внутрішньої пам’яті. Наприклад, 1 хв відео, знятого в 8K, займає майже 600 Мб, а 10 хв такого відео – 6Гб, багато і тому, вільний простір на смартфоні закінчиться дуже швидко.

То чи є сенс в покупці 8K смартфона? На даний момент, 8K не пропонує чогось неймовірного, тому, на нашу думку, купувати смартфони з цією технологією, немає сенсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.