Смартфони

Японський флагманський смартфон Sharp з рекордною камерою Leica докладно протестували

Share

На YouTube-каналі Mobiltelefon.ru вийшов огляд, де експерт розглянув плюси і мінуси японської новинки.

Головна особливість нового смартфона Sharp Aquos R6, як зазначив експерт, – блок камери з 1-дюймовим сенсором.

Незвичайним він здається і за способом пакування. Так, коробка з телефоном знаходиться в іншій коробці, більш маленькій. Разом з апаратом в комплекті йде документація, “голка” для відкриття слотів і адаптер-перехідник з USB-C. Це ще менше обладнання, ніж в комплектації у айфонів, зауважив ведучий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також смартфон містить нестандартні функції. Наприклад, сенсор відразу двох відбитків пальців для розблокування, частота оновлення дисплея 240 Гц, мультимедійний і розмовний динаміки.

Однак при цьому по дизайну у Євгена є зауваження: наприклад, кнопки живлення і гучності з правого боку розташовані занадто високо.

За гучності смартфон не показує якихось значних результатів, однак звук сам по собі виходить чистий. У той же час від подібного апарату очікуєш щось більш значне, додав ведучий.

Сподобався в телефоні екран. Він зігнутої форми, з адаптивною частотою, має відмінні кути огляду, високу яскравість. Працює плавно і швидко. Однак при цьому довго дивитися щось на такому дисплеї некомфортно через Шиман (при частоті 240 Гц дисплей зі звичайними квітами чергується з чорним), і відключити цю опцію в параметрах пристрою експерт не зміг.

Проблеми виникли також з роботою з Wi-Fi 5 ГГц. Він або зовсім не підключається до цієї мережі, або підключається, але нічого не можна по ній завантажити. З Wi-Fi 2 і 4 ГГц, продовжує Євген, в плані все в порядку, але швидкість роботи виявляється нижче, ніж у інших телефонів. І це дивно.

За автономності пристрій цілком непоганий. Розряджається смартфон, за словами ведучого, дуже повільно. Ймовірно, припускає фахівець, це один з найбільш “довгоживучих” телефонів на процесорі Snapdragon 888. При цьому сам процесор в іграх показує себе не дуже ефективно. Через навантаження у нього “вирізається” частота. Троттлінг за результатами тестів виявляється дійсно сильний, і помітно це в “важких” проектах.

Камера основна тут одна, і в ній встановлені всі функції. Наприклад, режим ультраширококутної зйомки, нічний, ручний, боке. З її недоліків провідний виділив: shutter lag (запізнювання відкриття розчину при натисканні на кнопку) навіть при хорошому освітленні, “невпевнена автофокусування”, немає оптичної стабілізації зображення, бувають переосвітлення і занадто темні місця на фото, тривала витримка (довше, ніж у Sony Xperia 1 III і Samsung S21 Ultra). При цьому експерт підкреслив кілька переваг фотографій на Sharp Aquos R6: хороший режим боке, природна обробка зображень.

Разом з тим відеозйомка тут – одна з кращиха. У неї відмінна стабілізація в будь-яких умовах, хоча при цьому фокусується на предметах вона не так швидко, як хотілося б.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Sharp
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024