Японський флагманський смартфон Sharp з рекордною камерою Leica докладно протестували

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На YouTube-каналі Mobiltelefon.ru вийшов огляд, де експерт розглянув плюси і мінуси японської новинки.

Головна особливість нового смартфона Sharp Aquos R6, як зазначив експерт, – блок камери з 1-дюймовим сенсором.

Незвичайним він здається і за способом пакування. Так, коробка з телефоном знаходиться в іншій коробці, більш маленькій. Разом з апаратом в комплекті йде документація, “голка” для відкриття слотів і адаптер-перехідник з USB-C. Це ще менше обладнання, ніж в комплектації у айфонів, зауважив ведучий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також смартфон містить нестандартні функції. Наприклад, сенсор відразу двох відбитків пальців для розблокування, частота оновлення дисплея 240 Гц, мультимедійний і розмовний динаміки.

Однак при цьому по дизайну у Євгена є зауваження: наприклад, кнопки живлення і гучності з правого боку розташовані занадто високо.

За гучності смартфон не показує якихось значних результатів, однак звук сам по собі виходить чистий. У той же час від подібного апарату очікуєш щось більш значне, додав ведучий.

Сподобався в телефоні екран. Він зігнутої форми, з адаптивною частотою, має відмінні кути огляду, високу яскравість. Працює плавно і швидко. Однак при цьому довго дивитися щось на такому дисплеї некомфортно через Шиман (при частоті 240 Гц дисплей зі звичайними квітами чергується з чорним), і відключити цю опцію в параметрах пристрою експерт не зміг.

Проблеми виникли також з роботою з Wi-Fi 5 ГГц. Він або зовсім не підключається до цієї мережі, або підключається, але нічого не можна по ній завантажити. З Wi-Fi 2 і 4 ГГц, продовжує Євген, в плані все в порядку, але швидкість роботи виявляється нижче, ніж у інших телефонів. І це дивно.

За автономності пристрій цілком непоганий. Розряджається смартфон, за словами ведучого, дуже повільно. Ймовірно, припускає фахівець, це один з найбільш “довгоживучих” телефонів на процесорі Snapdragon 888. При цьому сам процесор в іграх показує себе не дуже ефективно. Через навантаження у нього “вирізається” частота. Троттлінг за результатами тестів виявляється дійсно сильний, і помітно це в “важких” проектах.

Камера основна тут одна, і в ній встановлені всі функції. Наприклад, режим ультраширококутної зйомки, нічний, ручний, боке. З її недоліків провідний виділив: shutter lag (запізнювання відкриття розчину при натисканні на кнопку) навіть при хорошому освітленні, “невпевнена автофокусування”, немає оптичної стабілізації зображення, бувають переосвітлення і занадто темні місця на фото, тривала витримка (довше, ніж у Sony Xperia 1 III і Samsung S21 Ultra). При цьому експерт підкреслив кілька переваг фотографій на Sharp Aquos R6: хороший режим боке, природна обробка зображень.

Разом з тим відеозйомка тут – одна з кращиха. У неї відмінна стабілізація в будь-яких умовах, хоча при цьому фокусується на предметах вона не так швидко, як хотілося б.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.