Смартфони

Представлено iPhone 13 Pro і 13 Pro Max – деталі

Share

«Найбільш просунутий Pro з усіх» – саме так нову лінійку представив глава Apple Тім Кук в новому приголомшливому синьому кольорі:

Рамка, зроблена з нержавіючої медичної сталі, і ще краще захищена від подряпин. І так хто ще небачив iPhone 13 , у нас на сайті Ви це можете зробити.

«Моноброва» стала на 20% менша. Дисплей захищений Ceramic Shield, а смартфон сертифікований за стандартом IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Блок камер став значно більший:

Super Retina XDR досягає яскравості в піку до 1000 ніт. Також з’явилася функція ProMotion, яка змінює частоту оновлення екрану з 10 до 120 Гц. Розумна система реєструє рухи пальців і регулює частоту кадрів.

Лінійка iPhone 13, включаючи і моделі Pro, отримала систему-на-чіпі Apple A15 Bionic. У ньому 15 млрд транзисторів. Система-на-чіпі отримала шести ядерний центральний процесор з двома продуктивними і чотирма енергоефективними ядрами. За графіком відповідає п’яти ядерний GPU (на одне ядро ​​більше, ніж у базових iPhone 13), а за нейровичісленням- 16-ядерний Neural Engine. Все це здатне здійснювати 15,8 трильйонів операцій в секунду!

Нова широкутна камера отримала значно більшого розміру матрицю і матричний стаб, який був в iPhone 12 Pro Max. Світлосила об’єктива становить F / 1.5.

Покращена і ультраширококутна камера. Вона в ночі знімає з меншою кількістю шуму. Мабуть, чутки про кращої якості лінзи все-таки вірні, але ось світлосила залишилася колишньою: F / 1.8.

Телефотокамера також змінилася. Вона отримала еквівалентну фокусну відстань в 77 мм, що в обивательський мову перекладається як «триразовий оптичний зум». І він отримає свій власний нічний режим: камера тепер не буде переключатися на шірік!

Різниця в фокусних відстанях на прикладі:

Також з’явилася макрокамера. І вона реалізована в ультраширококутній камері. Смартфон зможе сфокусуватися на об’єкті на відстані в 2 см!

У відео з’явився кінорежим. Судячи з усього, Apple так називає портретний режим, але для відео. А пізніше в цьому році нові iPhone 13 Pro отримають зйомку відео в Apple ProRes – RAW-формат, розроблений Apple.

Батарея стала більша. Завдяки цьому і енергоефективності новий iPhone 13 Pro працює на 1,5 години більше 12 Pro, а 13 Pro Max – на 2,5 години довше 12 Pro Max. Ось краще б навпаки.

Ціна в США не змінилася: за iPhone 13 Pro попросять $ 999, а за 13 Pro Max – $ 1099. Обидва смартфони будуть доступні в чотирьох версіях: 128, 256, 512 ГБ і 1 ТБ. Передзамовлення в п’ятницю, 17 вересня. Перші покупці отримають нові айфони вже в наступну п’ятницю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    OpenAI спростував чутки про створення пошуковика – конкурента Google

    Минулого тижня інформагентство Reuters із посиланням на неназвані джерела повідомило, що компанія OpenAI нібито готується…

    11.05.2024

    Нічна зарядка смартфона – небезпечна чи ні

    Як зручно заряджати мобільний телефон вночі! Навіть якщо ввечері рівень заряду акумулятора близький до нуля,…

    11.05.2024

    Чи можна заряджати звичайний телефон швидкою зарядкою

    Що буде, якщо підключити телефон або смартфон, який не підтримує швидке заряджання, до зарядного пристрою…

    11.05.2024

    З якими моделями iPad працює Apple Pencil Pro

    Кілька днів тому Apple представила свій четвертий розумний олівець — Apple Pencil Pro. Оскільки тепер…

    11.05.2024

    ChatGPT може з’явитися в iPhone

    Apple та OpenAI завершують узгодження умов договору про використання функцій ChatGPT в iOS 18, пише Bloomberg з…

    11.05.2024

    Штучний інтелект навчився обманювати людей

    Чимало систем штучного інтелекту (ШІ) вже навчилися обманювати людей. Це стосується навіть тих систем, які…

    11.05.2024