Представлено iPhone 13 Pro і 13 Pro Max – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Найбільш просунутий Pro з усіх» – саме так нову лінійку представив глава Apple Тім Кук в новому приголомшливому синьому кольорі:

Рамка, зроблена з нержавіючої медичної сталі, і ще краще захищена від подряпин. І так хто ще небачив iPhone 13 , у нас на сайті Ви це можете зробити.

«Моноброва» стала на 20% менша. Дисплей захищений Ceramic Shield, а смартфон сертифікований за стандартом IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Блок камер став значно більший:

Super Retina XDR досягає яскравості в піку до 1000 ніт. Також з’явилася функція ProMotion, яка змінює частоту оновлення екрану з 10 до 120 Гц. Розумна система реєструє рухи пальців і регулює частоту кадрів.

Лінійка iPhone 13, включаючи і моделі Pro, отримала систему-на-чіпі Apple A15 Bionic. У ньому 15 млрд транзисторів. Система-на-чіпі отримала шести ядерний центральний процесор з двома продуктивними і чотирма енергоефективними ядрами. За графіком відповідає п’яти ядерний GPU (на одне ядро ​​більше, ніж у базових iPhone 13), а за нейровичісленням- 16-ядерний Neural Engine. Все це здатне здійснювати 15,8 трильйонів операцій в секунду!

Нова широкутна камера отримала значно більшого розміру матрицю і матричний стаб, який був в iPhone 12 Pro Max. Світлосила об’єктива становить F / 1.5.

Покращена і ультраширококутна камера. Вона в ночі знімає з меншою кількістю шуму. Мабуть, чутки про кращої якості лінзи все-таки вірні, але ось світлосила залишилася колишньою: F / 1.8.

Телефотокамера також змінилася. Вона отримала еквівалентну фокусну відстань в 77 мм, що в обивательський мову перекладається як «триразовий оптичний зум». І він отримає свій власний нічний режим: камера тепер не буде переключатися на шірік!

Різниця в фокусних відстанях на прикладі:

Також з’явилася макрокамера. І вона реалізована в ультраширококутній камері. Смартфон зможе сфокусуватися на об’єкті на відстані в 2 см!

У відео з’явився кінорежим. Судячи з усього, Apple так називає портретний режим, але для відео. А пізніше в цьому році нові iPhone 13 Pro отримають зйомку відео в Apple ProRes – RAW-формат, розроблений Apple.

Батарея стала більша. Завдяки цьому і енергоефективності новий iPhone 13 Pro працює на 1,5 години більше 12 Pro, а 13 Pro Max – на 2,5 години довше 12 Pro Max. Ось краще б навпаки.

Ціна в США не змінилася: за iPhone 13 Pro попросять $ 999, а за 13 Pro Max – $ 1099. Обидва смартфони будуть доступні в чотирьох версіях: 128, 256, 512 ГБ і 1 ТБ. Передзамовлення в п’ятницю, 17 вересня. Перші покупці отримають нові айфони вже в наступну п’ятницю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.