Експерти розповіли, які дані передає iPhone при оплаті через додатки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді механізму оплати у Apple два. У матеріалі компанії Postuf представлені обидва.

Apple Pay застосовується, розповідає автор, якщо ми оплачуємо матеріальний продукт або послугу. А ось цифровий контент набувається за допомогою In-App Purchase .

У першому випадку до покупки (тобто до підтвердження її оплати) продавець бачить наш тип карти, приблизний адресу (індекс, країну, область, місто), назва банку. Після підтвердження доступною стає нова інформація: ім’я та прізвище, електронну пошту, номер телефону, назву платіжної системи і назва карти з останніми чотирма цифрами її номера, точну адресу доставки і платіжний адреса.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ну і також продавець має право дізнатися у банку-еквайра IP, країну, де знаходиться банк, ім’я власника карти, маскувати номер карти і термін закінчення її дії.

А при покупці електронної версії книги, підписки на сервіс ми залишаємося анонімними. Так, продавець отримує частину даних, але в знеособленої формі. Тобто неможливо дізнатися, що придбали товар саме ми. Отже, в цьому випадку продавець може дізнатися дату першої установки додатка, список всіх покупок і інформацію про те, що коштів для оплати недостатньо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.