Xiaomi придумала новий спосіб розміщення підекранної камери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий патент компанії описує оригінальну конструкцію селфі-модуля, позбавлену недоліків існуючих рішень. Вона дозволяє обійтися без отвору в екрані і складної схеми прямого розміщення сенсора під поверхнею матриці з втратою якості зйомки.

У документації до патенту інженери Xiaomi пропонують розміщувати сенсор камери перпендикулярно площині дисплея під його поверхнею. Для захоплення зображення при цьому використовується гнучкий світловод – він виступає своєрідним провідником між датчиком і лінзою, розміщеної в області вузької верхньої рамки екрану.

Головна перевага такої системи полягає в тому, що виробники можуть відмовитися від перфорації дисплея і зниження роздільної здатності матриці в області розміщення сенсора Фронталки. При цьому гаджет збереже практично безрамковий дизайн і дозволить переглядати контент в повноекранному режимі без втрати якості і цілісності картинки. Крім того, запропонована Xiaomi концепція знижує собівартість смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки подібне рішення існує лише на папері. Однак, на думку аналітиків, така концепція установки фронтальної камери цілком життєздатна і може отримати комерційне застосування вже в найближчому майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.