Чи правда що Apple уповільнює старі iPhone?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чули про те, що Apple уповільнює старі айфони? І якщо так, то для чого? Ну як, щоб ви купили новий. Очевидно ж. Але чи правда це? Давайте розбиратися.

Нагадаємо, що ще в 2018 році суди США, Франції і цілого ряду інших країн погодилися з доводами користувачів, ухваливши, що Apple дійсно винна в навмисному уповільненні старих смартфонів.

І що, допомогло, щось змінилося? Ну так. Хоча в тій же iOS 14.5.1 виявилося уповільнення серій iPhone 11 і 12. Але незабаром це виправили. Але висновок очевидний – уповільнити айфони не так вже й складно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З чого все почалося?

А з того, що в 2017 році власники айфонів об’єдналися і звинуватили купертіновців в умисному уповільненні девайсів минулих поколінь. Apple же заявила, що вся справа в зносі батареї.

Чим менше в ній життя, тим, відповідно, повільніше працює процесор. Однак користувачів таке пояснення не влаштувало. Вони почали повсюдно подавати в суди. Покупці айфонів зрозуміли, що їх таким чином водять за ніс і просто змушують переходити на нові моделі. У США Apple програла і виплатила сукупно близько 0,5 мільярда доларів компенсації власникам iPhone 6 і iPhone 7. Пізніше компанію оштрафували у Франції на 25 мільйонів євро.

Відповідь Apple

З’ясувалося, що в iPhone 6s були встановлені проблемні батареї, які швидко втрачали ємність. Причиною стала помилка на виробництві. І щоб вирішити цю проблему, в Apple вирішили випустити програмну латку, що сповільнює процесор, щоб зберегти акумулятор.

Але користувачі не повірили. Тим більше, що інші айфони також починали гальмувати згодом.

Коли стартує уповільнення і як його уникнути?

У 2018 році купертіновці дозволили користувачам старих смартфонів, навіть якщо батареї зношені, вибрати між безпечним (повільним) режимом і швидким (коли айфон працює також, як з новим акумулятором). Уповільнення також можна уникнути, якщо просто замінити стару батарею.

В Apple спробували вибачитися, відкривши програму заміну батарей з величезною знижкою.

Коли починається уповільнення? Приблизно через рік, коли батарея досить попрацювала. У вересні 2019 роки так забарилися iPhone XS, XS Max і XR (якраз з виходом iOS 13.1).

А що зараз, у 2021 році?

Про проблему згадали через тієї самої iOS 14.5.1, сповільниться айфони 11 і 12. Настільки, що навіть XR став працювати швидше. Але потім в Apple все виправили.

Ну а загальний висновок? Так, Apple і правда може і уповільнює старі айфони. Але цього легко уникнути, просто помінявши акумулятор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.