П’ять несподіваних характеристик смартфона, що впливають на якість фотографій

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Вже всім зрозуміло, що кількість мегапікселів не визначає якість фото. Головне — це розмір сенсора. Якщо сенсор великий, то навіть у складних умовах знімки виходять соковитими й деталізованими. Але не лише сенсор впливає на результат, є й інші важливі характеристики, які можуть бути не такими очевидними. Тому, якщо ви шукаєте телефон з крутою камерою, зверніть увагу на всі ці додаткові параметри.

Реклама

Що ще відомо

По-перше, важливий процесор. Це другий за значенням фактор, який впливає на якість знімків, адже саме він обробляє світло, що потрапляє на сенсор. Якщо графічний чіп не справляється, фото можуть вийти не найкращими. Наприклад, порівняємо два смартфони — Redmi Note 10 Pro і Redmi Note 11S. Обидва мають однаковий сенсор Samsung HM2, але в першого процесор Snapdragon 732G, а в другого — Helio G96. Відповідно, знімки на Redmi Note 10 Pro виходять значно кращими, бо слабкий процесор у Note 11S просто не дозволяє використовувати якісні алгоритми обробки зображень.

Також важливо мати хороше програмне забезпечення. Яскравий приклад — смартфон realme 11 із сенсором Samsung HM6. Хоч він і має скромний процесор Helio G99, фото на нього виходять світлішими і якіснішими, ніж на захищеній моделі 8849 Tank 3 з більш потужним процесором Dimensity 8200 і камерою Samsung HP3. В усьому винен поганий софт на Tank 3, який не дає змоги розкрити потенціал хорошого заліза.

Не менш важливим є наявність оптичного зуму. Багато смартфонів просто обрізають зображення, коли ми робимо зум, і тут вже не допоможуть ні розмір матриці, ні процесор. Найкраще, звісно, мати телеоб’єктив або перископічну камеру. Наприклад, realme 12 Pro+ має перископічний об’єктив, завдяки чому знімки з наближенням виходять значно чіткішими в порівнянні з його попередником.

Також варто звернути увагу на кількість і якість лінз у камері. Чим більше лінз, тим менше артефактів на фото. Якість лінз також важлива — скло, звісно, краще за пластик, тому перед покупкою варто уважно вивчити характеристики.

Щодо спалаху, то він у смартфонах використовується не так часто, але в деяких ситуаціях може бути корисним. Важлива яскравість, можливість регулювання і навіть форма спалаху. Наприклад, у топових смартфонах vivo використовується аура-підсвічування, що створює ефект кільцевої лампи. Завдяки цьому обличчя на портретах виглядають натуральніше. Хоча такі ситуації не є частими, якість спалаху все ж може вплинути на результат, але це, звісно, не найголовніше.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ