Представлено iOS 14.5: групові відеодзвінки, захист від стеження і інші функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple випустила загальнодоступну версію прошивки iOS 14.5, що отримала ряд нововведень. У їх числі – розблокування iPhone навіть в медичній масці, функція калібрування акумулятора, розширені можливості голосового помічника і підтримка геймпадов нових ігрових консолей.

Оновлення дозволяє розблокувати гаджети з Face ID за допомогою Apple Watch, що особливо актуально в період пандемії. Опція доступна для всіх смартфонів Apple починаючи з iPhone X, а також фірмових смарт-годинників третього і наступних поколінь. Крім того, iOS 14.5 вимагає від розробників додатків отримувати дозвіл користувачів на відстеження їх даних для реклами. Власники iPhone також можуть обмежити доступ сайтів до своїх даних при використанні браузера Safari.

Схему озвучування для віртуального асистента користувачі могли вибрати і раніше, але за замовчуванням пропонувався лише один варіант з жіночим голосом. Тепер же під час налаштування Siri у користувача відразу буде вибір з кількох опцій. Заодно голосовий помічник навчився відправляти повідомлення і повідомляти про вхідні дзвінки через навушники AirPods або Beats.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одним нововведенням для Siri стала підтримка групових дзвінків по FaceTime. А отримавши команду на відтворення пісні, розумний алгоритм запропонує вибрати бажаний музичний сервіс замість простого використання зі стандартними програмами.

У числі інших нововведень – оновлений додаток «Подкасти» з платними підписками, функція калібрування акумулятора для iPhone 11, пошук сторонніх пристроїв за допомогою «локатора», розширений набір емодзі, підтримка брелоків AirTag, режим трансляції Apple Fitness + через протокол AirPlay 2, а також можливість підключення геймпадов PlayStation 5 і Xbox Series X / S до iPhone і iPad. Оновлена ​​версія прошивки об’ємом 1,1 ГБ вже доступна для завантаження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.