Інсайдери: Xiaomi і OPPO нав’яжуть конкуренцію Qualcomm і MediaTek

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними ЗМІ, обидва виробники смартфонів готуються представити власні 5G-чіпи. Інформатори вже назвали орієнтовну дату випуску нової продукції, а також ще одного потенційного учасника майбутнього альянсу.

За інформацією видання Digitimes, компанії Xiaomi і OPPO об’єднають зусилля з шанхайської фабрикою Fabless Unisoc, і в кінці 2021 або початку 2022 року можуть випустити лінійку чіпів з підтримкою мереж 5G в діапазоні до 6 ГГц. Аналітики вважають, що обидва виробники електроніки розглядають подібний варіант ведення бізнесу, спостерігаючи за американськими санкціями проти HUAWEI і не бажаючи опинитися в аналогічній ситуації.

Раніше Xiaomi показала фірмовий процесор обробки зображень Surge C1. У свою чергу, у OPPO є власний план, який передбачає виробництво мобільних рішень під керівництвом одного з колишніх топ-менеджерів Qualcomm.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім створення конкуренції, розробка OPPO і Xiaomi власних мікросхем імовірно може сприяти кращій оптимізації продуктивності і енергоспоживання фірмових пристроїв цих брендів. Раніше в мережі з’явилися чутки і про плани Google випустити кастомний чіп для флагманської моделі Pixel 6.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.