Смартфони

Огляд Oppo A73: бюджетний смартфон зі свіжим дизайном

Share

Для смартфонів з процесорами Snapdragon тут дуже приємний цінник. Зокрема, А53 вийшов украй цікавим і збалансованим. Тепер же давайте подивимося на більш дорогу модель з тієї ж лінійки – A73.

Це смартфон середнього цінового сегмента і на даний момент його вартість складає 6999 грн. Це нам не говорить ні про що, так як за ці гроші є велика кількість смартфонів, але вникаючи в характеристики ви зрозумієте, що Oppo пропонує досить цікавий варіант.

Особисто мені дизайн цієї моделі сподобався. Навіть в порівнянні з лінійкою Reno, А73 смартфон виглядає незвично.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причому, в синьому кольорі пластиковий задник виконаний з тисненням «під шкіру». А в білому варіанті поверхня глянцева, з фірмовими візерунками по всій панелі. А у нас на огляді саме із візерунком «під шкіру».

Незважаючи на повністю пластиковий корпус, до якості виготовлення питань немає. Крім того, тут є якесь відчуття знімною задньої кришки, хоч корпус нерозбірний.

Смартфон абсолютно не нагадує мило, у нього рубані грані і абсолютно рівне скло. Задня кришка також плоска. І це все досить незвично бачити в 2020 році.

Через матеріалів корпусу він вийшов дуже тонким і легким. Вага склав 163 грами і це найперше, на що звертаєш увагу. Телефон дуже легкий.

З приємних моментів також відзначу наявність роз’єму для навушників, які ще і в комплекті є, що зараз рідкість. А так же мене порадувало наявність сканера відбитків пальців під дисплеєм і присутність модуля NFC для безконтактних платежів.

Клавіші управління рознесені по сторонам, не помилишся і це зручно. Плюс, в комплекті йде силіконовий захисний кейс, який вбереже телефон від подряпин.

Дисплей в цій моделі 6,44 дюйма, матриця виконана за технологією AMOLED. На верхньому торці присутній виріз під фронтальну камеру. Роздільна здатність екрану складає 1080 x 2400 пікселів, щільність пікселів 409 на дюйм, чого цілком вистачає для таких габаритів.

А ось 90 ГЦ тут немає. Не буду судити про те, кому і що краще. Як і у випадку з іншими брендами, що належать BBK, у користувача завжди є вибір. Хочеш недорого і 90Гц – бери A53. Я ж завжди віддаю перевагу AMOLED, а в цьому сегменті подібних панелей з 90 ГЦ ще немає.

Крім того, екран у A73 плоский і, у випадку з AMOLED-матрицями, це скоріше плюс, так як немає ніяких спотворень картинки по краях екрану.

Користуватися телефоном зручно, завдяки досить компактним бічним рамкам. Але варто відзначити, що нижня в два рази більша за інші.

Набір камер стандартний для такого класу пристроїв. Є основна на 16 МП, ширококутна на 8 МП і два допоміжних модуля по 2 МП. Що ж стосується фронталки, то вона тут на на 16 МП.

Якість знімків в денний час хороша. А чим менше світла потрапляє в об’єктив, тим більше шумів з’являється. Але нічого дивного, перед нами смартфон середнього цінового сегмента з досить непоганий, як для своєї ціни, камерою. Приклади знімків можна побачити нижче:

Також фото-приклад як працює 10-кратний зум на смартфоні

X-0
X-5
X-10

Смартфон побудований на базі Snapdragon 662, що я вважаю плюсом. Оперативної пам’яті 4 ГБ, а вбудованої 128 ГБ з можливістю розширення. Знову таки, зазначу потрійний лоток. Можна і дві сімки вставити, і карту пам’яті, хоча вбудованих 128 ГБ багатьом буде достатньо.

Чому Snapdragon – це добре? Тому що, навіть на залізі середнього рівня, більшість ігрових проектів йдуть добре, без будь-яких проблем. Танки на середніх настройках завжди показують 45-60 FPS, котрого більш ніж достатньо.

Відносно більш вимогливою Genshin Impact, то тут вже доводиться виставляти мінімальні налаштування, а ось в LOL смартфон відчуває себе відмінно.

І, власне, чого ще хотіти від подібного пристрою? Плюс, зі швидкістю роботи в інтерфейсі і додатках немає проблем. Користуватися телефоном просто приємно.

Звичайно, не варто думати, що тут ви отримаєте «топовий геймерський експірієнс». Я розповідаю про ці ігри з оглядкою на вартість смартфона.

Автономність тут не найкраща, але тут збережений хороший баланс між ємністю акумулятора і швидкістю зарядки. Акумулятора на 4015 мАг досить на день активного використання. У комплекті йде 30 ВТ блок живлення, який дозволить до 50% зарядити смартфон всього за 30 хвилин. А на повну зарядку піде менше години!

У підсумку, A73 мені реально запам’ятався. Вельми гідний смартфон, який підійде для багатьох. У ньому є як хороші сторони, так і деякі недоліки, але за свої гроші він придатний. Його цілком можна назвати конкурентним і А73 точно знайде свого покупця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: OPPOOppo A73
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024