Огляд Oppo A73: бюджетний смартфон зі свіжим дизайном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для смартфонів з процесорами Snapdragon тут дуже приємний цінник. Зокрема, А53 вийшов украй цікавим і збалансованим. Тепер же давайте подивимося на більш дорогу модель з тієї ж лінійки – A73.

Це смартфон середнього цінового сегмента і на даний момент його вартість складає 6999 грн. Це нам не говорить ні про що, так як за ці гроші є велика кількість смартфонів, але вникаючи в характеристики ви зрозумієте, що Oppo пропонує досить цікавий варіант.

Особисто мені дизайн цієї моделі сподобався. Навіть в порівнянні з лінійкою Reno, А73 смартфон виглядає незвично.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причому, в синьому кольорі пластиковий задник виконаний з тисненням «під шкіру». А в білому варіанті поверхня глянцева, з фірмовими візерунками по всій панелі. А у нас на огляді саме із візерунком «під шкіру».

Незважаючи на повністю пластиковий корпус, до якості виготовлення питань немає. Крім того, тут є якесь відчуття знімною задньої кришки, хоч корпус нерозбірний.

Смартфон абсолютно не нагадує мило, у нього рубані грані і абсолютно рівне скло. Задня кришка також плоска. І це все досить незвично бачити в 2020 році.

Через матеріалів корпусу він вийшов дуже тонким і легким. Вага склав 163 грами і це найперше, на що звертаєш увагу. Телефон дуже легкий.

З приємних моментів також відзначу наявність роз’єму для навушників, які ще і в комплекті є, що зараз рідкість. А так же мене порадувало наявність сканера відбитків пальців під дисплеєм і присутність модуля NFC для безконтактних платежів.

Клавіші управління рознесені по сторонам, не помилишся і це зручно. Плюс, в комплекті йде силіконовий захисний кейс, який вбереже телефон від подряпин.

Дисплей в цій моделі 6,44 дюйма, матриця виконана за технологією AMOLED. На верхньому торці присутній виріз під фронтальну камеру. Роздільна здатність екрану складає 1080 x 2400 пікселів, щільність пікселів 409 на дюйм, чого цілком вистачає для таких габаритів.

А ось 90 ГЦ тут немає. Не буду судити про те, кому і що краще. Як і у випадку з іншими брендами, що належать BBK, у користувача завжди є вибір. Хочеш недорого і 90Гц – бери A53. Я ж завжди віддаю перевагу AMOLED, а в цьому сегменті подібних панелей з 90 ГЦ ще немає.

Крім того, екран у A73 плоский і, у випадку з AMOLED-матрицями, це скоріше плюс, так як немає ніяких спотворень картинки по краях екрану.

Користуватися телефоном зручно, завдяки досить компактним бічним рамкам. Але варто відзначити, що нижня в два рази більша за інші.

Набір камер стандартний для такого класу пристроїв. Є основна на 16 МП, ширококутна на 8 МП і два допоміжних модуля по 2 МП. Що ж стосується фронталки, то вона тут на на 16 МП.

Якість знімків в денний час хороша. А чим менше світла потрапляє в об’єктив, тим більше шумів з’являється. Але нічого дивного, перед нами смартфон середнього цінового сегмента з досить непоганий, як для своєї ціни, камерою. Приклади знімків можна побачити нижче:

Також фото-приклад як працює 10-кратний зум на смартфоні

Смартфон побудований на базі Snapdragon 662, що я вважаю плюсом. Оперативної пам’яті 4 ГБ, а вбудованої 128 ГБ з можливістю розширення. Знову таки, зазначу потрійний лоток. Можна і дві сімки вставити, і карту пам’яті, хоча вбудованих 128 ГБ багатьом буде достатньо.

Чому Snapdragon – це добре? Тому що, навіть на залізі середнього рівня, більшість ігрових проектів йдуть добре, без будь-яких проблем. Танки на середніх настройках завжди показують 45-60 FPS, котрого більш ніж достатньо.

Відносно більш вимогливою Genshin Impact, то тут вже доводиться виставляти мінімальні налаштування, а ось в LOL смартфон відчуває себе відмінно.

І, власне, чого ще хотіти від подібного пристрою? Плюс, зі швидкістю роботи в інтерфейсі і додатках немає проблем. Користуватися телефоном просто приємно.

Звичайно, не варто думати, що тут ви отримаєте «топовий геймерський експірієнс». Я розповідаю про ці ігри з оглядкою на вартість смартфона.

Автономність тут не найкраща, але тут збережений хороший баланс між ємністю акумулятора і швидкістю зарядки. Акумулятора на 4015 мАг досить на день активного використання. У комплекті йде 30 ВТ блок живлення, який дозволить до 50% зарядити смартфон всього за 30 хвилин. А на повну зарядку піде менше години!

У підсумку, A73 мені реально запам’ятався. Вельми гідний смартфон, який підійде для багатьох. У ньому є як хороші сторони, так і деякі недоліки, але за свої гроші він придатний. Його цілком можна назвати конкурентним і А73 точно знайде свого покупця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.