Огляд OPPO A53: бюджетний смартфон з екраном на 90 Гц

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

OPPO досягла значних успіхів у преміум-сегменті середнього класу, випустивши привабливі смартфони з потужними характеристиками. Однак компанія не зробила подібного впливу в доступному сегменті, часто програючи власному потомству Realme . Раніше цього року ми бачили такі телефони, як Realme 6i який став одним із найдешевших телефонів з дисплеєм 90 Гц. Зараз OPPO намагається поєднати це зі своїм власним телефоном 90 Гц, OPPO A53.

OPPO A53 – бюджетний смартфон із початковою ціною 5799 грн. Головна привабливість пристрою полягає в тому, що він пропонує екран з частотою 90 Гц. На додаток до цього, OPPO A53 пропонує перфорований дисплей, 13-мегапіксельну потрійну камеру, Snapdragon 460 SoC та акумулятор на 5000 мАг. Але чи вартує OPPO A53 5799 грн, чи краще придбати Realme 6i, Redmi Note 9 чи щось інше?

Дизайн

  • Дисплей: 6,5-дюймовий HD + LCD
  • Частота оновлення: 90 Гц
  • Підключення: потрійний слот для карти, порт Type-C, 3,5-мм роз’єм для навушників

OPPO A53 може бути не таким привабливим, як F17 Pro, але виглядає пристойно за свою ціну. Насправді, він не надто відрізняється від своїх братів, що мають бренди Realme. Ви отримуєте дисплей із диркою по середині.ю під селфі камеру та вигнуту задню панель у глянцевому покритті. Телефон поставляється в кольорах Electric Black, Fairy White та Fancy Blue. Ми отримали на розгляд варіант Fancy Blue, який виглядає елегантно та стильно. Колір приховає будь-які відбитки пальців або плями, які обов’язково можна побачити в інших двох варіантах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Задня панель оснащена датчиком відбитків пальців і прямокутним модулем камери, який містить три датчики та світлодіодний спалах. Внизу є роз’єм для навушників 3,5 мм, порт Type-C та одна решітка динаміка. Телефон підтримує потрійний слот для двох карток nano-SIM та картки microSD.

OPPO A53 дуже гарно тримається в руці, і на 186 грам він не відчуває себе занадто важким. Кнопки збоку міцні і забезпечують приємне клацання. Більшість завдань можна виконувати однією рукою, але вам доведеться час від часу регулювати хват, щоб досягти верхньої частини екрана.

Виходячи на дисплей, OPPO A53 оснащений 6,5-дюймовим екраном HD + (1600 x 720) із співвідношенням екранів 89,2 відсотка. Родзинка дисплея полягає в тому, що він отримує частоту оновлення 90 Гц, що забезпечує плавне прокручування. Висока частота оновлення виглядає добре, але ми помітили заїкання під час прокрутки, що, схоже, є проблемою, пов’язаною з чіпсетом.

У той час як високе оновлення є перевагою, роздільної здатності HD + – немає. Зараз ви можете знайти телефони з роздільною здатністю FHD +, починаючи з 5 000 грн, тож обмеження 720p впливає на перегляд OPPO A53. Відео та тексти будуть виглядати не так чітко, хоча кольори на екрані виглядають досить добре. Однак, що ми дуже оцінили, – це підтримка стереодинаміків, яка допомагає покращити досвід потокової передачі фільмів та ігор на телефоні.

Камера

  • Задні камери: основна 13 Мп, макро 2 Мп, датчик глибини 2 Мп
  • Фронтальна камера: основна 16 Мп

Камери OPPO A53 не виглядають вражаюче, принаймі, не в цьому ціновому сегменті. 13-мегапіксельна основна камера супроводжується 2-мегапіксельним макрооб’єктивом та 2-мегапіксельним датчиком глибини. У телефоні немає ширококутного об’єктива, який, на нашу думку, був би кращим варіантом порівняно з 2-мегапіксельним макрооб’єктивом. Додаток камери простий у використанні і знайомий кожному, хто користувався смартфоном OPPO або Realme. Ви отримуєте такі функції, як HDR, Dazzle Color, портретний режим, покращення ШІ тощо.

13-мегапіксельна основна камера може знімати гідні фотографії при денному світлі, але не очікуйте, що зображення будуть виглядати дуже чітко або детально. Ми також виявили, що кольори виглядають розмитими без AI Dazzle Color. Увімкнувши режим, ви зможете захоплювати дещо кращі відтінки, хоча алгоритм агресивно не підсилює кольори. Динамічний діапазон пристойний, і він покращує яскраві та тіньові моменти в порівнянні з фотографіями, зробленими без режиму HDR.

Ми виявили, що витримка камери досить низька, в результаті чого розмиті фотографії робляться частіше, ніж ми хотіли б, навіть при яскравому денному світлі. 2-мегапіксельний макрооб’єктив працює приблизно так само добре, як ви можете очікувати. Його найкраще використовувати з достатньою кількістю світла, оскільки знімки крупним планом будуть виглядати галасливіше порівняно зі звичайними фотографіями крупним планом, зробленими основною камерою. У OPPO A53 відсутній виділений нічний режим, що досить розчаровує в цьому ціновому сегменті, оскільки майже кожен інший конкурент пропонує цю функцію. Без режиму недостатнього освітлення нічні знімки, зроблені OPPO A53, виглядають темними та галасливими.

16-мегапіксельна селфі-камера робить селфі з хорошим відтворенням кольорів та відтінками шкіри при денному світлі. Селфі виглядають не надто детально, але їх можна використовувати для публікації в соціальних мережах, особливо коли прикраса ШІ не відверто згладжує шкіру. Режим портрета для селфі виконує дуже середню роботу при розділенні об’єкта, і ми виявили, що алгоритм неприродно заточує зображення.

Продуктивність

  • Чіпсет: Qualcomm Snapdragon 460
  • Оперативна пам’ять: 4 Гб і 6 Гб
  • Місце для зберігання: 64 ГБ і 128 ГБ
  • Програмне забезпечення: Android 10 з ColorOS 7.2

Ще одним цікавим кроком від OPPO стало використання чіпсета Qualcomm Snapdragon 460. Бюджетний процесор насправді не виділяється в сегменті, наповненому телефонами, що працюють від MediaTek Helio G90T, Snapdragon 720G тощо. OPPO A53 не сильно вражає на таких базових платформах, як Geekbench та AnTuTu, і вам доведеться знижувати свої очікування щодо продуктивності OPPO A53.

Смартфон може виконувати основні повсякденні завдання, такі як обмін повідомленнями та перегляд соціальних мереж, без зайвих клопотів, хоча відкриття програм може відчувати себе мляво. Ми отримали на огляд варіант 4 ГБ оперативної пам’яті, який може сповільнити швидкість багатозадачності та перемикання між програмами.

Акумулятор

  • Акумулятор: 5000 мАг
  • Швидкість зарядки: швидка зарядка 18 Вт
  • Тест акумулятора PCMark: 15 годин
  • 0-100 відсотків: 2 години 45 хвилин

OPPO A53 оснащений респектабельним акумулятором на 5000 мАг, який забезпечує тривалий час автономної роботи при інтенсивному використанні. Під інтенсивним використанням ми маємо на увазі постійний обмін повідомленнями, кілька годин перегляду в соціальних мережах та приблизно годину-дві ігор або потокового відео. Нам вдалося отримати в середньому 5 годин екрану вчасно на одному заряді, що було досить добре. У нашому тесті акумулятора PCMark OPPO A53 протримався вражаючих 15 годин.

Ви отримуєте 18 Вт швидкий зарядний пристрій, котрий займає приблизно 2 години 45 хвилин, щоб зарядити пристрій від 1 до 100 відсотків. Це явно не найшвидший зарядний пристрій, який ми бачили в цьому сегменті.

Плюси:

  • Дисплей 90 Гц
  • Стереодинаміки
  • Хороший час автономної роботи

Мінуси:

  • Незадовільна продуктивність
  • Роздільна здатність HD +
  • Середні камери

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.