Які смартфони стежать за вами більше за інших

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виявилося, що Android-смартфони в 20 разів більше передають інформації про користувачів, ніж iPhone.

Експерт з інформаційної безпеки Дуглас Лейт з Трініті-коледжу в Ірландії перевірив, який обсяг даних збирають смартфони на iOS і Android про своїх власників.

Для дослідження експерт заміряв, який обсяг даних смартфони передають на сервера розробників системи. Наприклад, при включенні Android-смартфон відразу збирає і відправляє цілий мегабайт даних, тоді як iPhone близько 42 КБ. У режимі очікування результати приблизно такі ж – 1 МБ у Android і 52 КБ у iOS за 12 годин. Виходить різниця в 20 разів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Порівняння проводили за допомогою iPhone 8 і Pixel 2. Є ймовірність, що серед Android-смартфонів обсяг зібраних даних може сильно відрізнятися в залежності від виробника.

Обидві компанії, Google і Apple, не приховують, що збирають різні дані про користувачів – ви погоджуєтеся на це під час налаштування смартфона. Тільки компанії збирають персональні дані для різних цілей. Google більше потрібні ваші інтереси, відкриті сайти, геолокація, покупки в магазинах і інші дії, які можуть стати в нагоді для персоналізації реклами та пошуку. У Apple немає свого пошуку або рекламного движка, тому всі дані збираються для розвитку операційних систем, навчання помічника Siri і інших завдань в рамках екосистеми пристроїв і сервісів.

При цьому сама Google не згодна з оцінками експерта. За словами компанії, він використовував неправильну методологію, а насправді розрив не такий великий – хоча більш детальну інформацію вона не дає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.