Названо ТОП-3 головні функції iOS 15

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналісти PhoneArena зібрали чутки про нову ОС для iPhone і прикинули, якою в підсумку виявиться операційна система. Вийшов список з цікавими деталями.

В першу чергу iOS 15 буде відрізнятися більш просунутими віджетами. Дані елементи на екрані iPhone виявляться інформативними, тобто користувач зможе не тільки дивитися на них, а й взаємодіяти. Наприклад, перемикати налаштування і міняти гучність за допомогою віджета.

По-друге, в iOS додадуть нові настройки додатків. Можна буде вибрати в якості програм за замовчуванням не тільки поштові клієнти і браузери, але і інші аппи. Наприклад, прибрати стандартну «Музику» і поставити замість неї Spotify.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-третє, з’явиться спеціальний режим, який буде постійно відображати на заблокованому екрані певну інформацію – час, дату, дані про заряді акумулятора, іконки повідомлень. Так, це той самий аналог режиму Always On Display, який є у флагманів Samsung і нового годинника Apple Watch. В даному режимі будуть активні кілька пікселів на OLED-дисплеї, також для економії заряду вони будуть відображатися з частотою 1 Гц (один кадр в секунду). Функцію будуть підтримувати тільки нові смарт – заплановані на 2021 року девайси.

Крім того, фахівці чекають, що в iOS 15 відбудеться невеликий редизайн системи. Також інженери Apple додадуть нові настройки конфіденційності.

Анонс iOS 15 традиційно відбудеться на червневій конференції WWDC, вихід публічної версії відбудеться восени. Прошивку отримають всі смартфони Apple, крім iPhone 6s, 6s Plus, оригінального SE і більш древніх апаратів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.