Huawei готує смартфони до непомітного переходу на HarmonyOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei готує оновлення оболонок EMUI і Magic UI для смартфонів, які випускаються під брендами Huawei і Honor. Не виключено, що воно стане останнім, після чого пристрою Huawei перейдуть на власну операційну систему компанії, а Honor продовжить розвиватися як незалежний бренд.

За даними інсайдерів , в березні 2021 року Huawei випустить EMUI 11.1 і Magic UI 4.1. Найсерйозніших нововведень в цих оболонках, швидше за все, не буде, проте оновлення будуть засновані частково на Android і частково на HarmonyOS. Це полегшить їм повний максимально безпроблемний перехід на HarmonyOS надалі.

Хоча Huawei і позиціонує HarmonyOS як власну операційну систему, вона багато в чому заснована на Android. Huawei стверджує, що в її ОС є лише фреймворк, необхідний для запуску Android-додатків, однак фахівці з сайту ArsTechnica прийшли до висновку , що Huawei скопіювала з Android більшу частину коду і елементів графічного інтерфейсу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можна припустити, що оновлення EMUI 11.1 стане останнім для смартфонів Huawei в рамках оболонки EMUI, а в майбутньому ці смартфони перейдуть на HarmonyOS. Смартфони Honor можуть розділитися на два відгалуження: ті, що випускалися в той час, коли цей бренд належав компанії Huawei, теж отримають HarmonyOS або оболонку на її основі, а ті, що почали виходити після відділення Honor від Huawei, зможуть оновлюватися до свіжих версій Android з вбудованими сервісами Google.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.