Інсайдер: нові iPhone отримають рідинне охолодження

Слідом за списком технічних особливостей ноутбуків MacBook Pro нового покоління аналітик Мін-Чі Куо опублікував дані про ще одну розробку Apple. За повідомленням інформатора, компанія розробляє нову систему охолодження для своїх смартфонів – її особливістю стане висока ефективність за рахунок використання випарної камери.

Принцип роботи випарної камери

За словами Куо, Apple вже активно тестує прототип кулера нового типу. Суть технології полягає в тому, щоб з використанням рідини (наприклад, води) всередині спеціальної теплової колби викликати перетворення її в пару під впливом тепла від електронних компонентів.

Після переходу пара в області з менш низьким тиском і його розподілу по випарній камері буде відбуватися охолодження контактує з чіпом пластини. Така циркуляція дозволить за рахунок капілярного ефекту відводити тепло від кристала мобільної платформи без додаткових енерговитрат.

Очікується, що найближчим часом технологія буде реалізована у флагманських iPhone, але у інсайдера немає впевненості, що це відбудеться в 2021-му – приблизно просунутим охолодженням обзаведеться вже iPhone 14, який представлять роком пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.